logo

Hamiyet Ardıbatan, ‘Vatandaşlık Haklarımıza Sahip Çıkacağız’

Hamiyet Ardıbatan, ‘Vatandaşlık Haklarımıza Sahip Çıkacağız’

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle CHP’li kadınlar ve Okul Aile Birliği yöneticilerini kokteyl programında buluşturdu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamındaki programda konuşan CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan; Atatürk’ün Türk kadınını eşit yurttaşlık konumuna taşıdığına işaret ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Kadınını çıkardığı Medeni Kanunla eşit yurttaşlık konumuna taşımış, kadınların olması gerektiği noktayı adeta tüm dünyaya ilan etmiştir. Biz kadınlar bu bilinçle mevcut olana değil hakkımız olana, erkek adalete değil gerçek adalete, sınırlanmış değil eşit özgürlüğe, cinsiyete göre değil vatandaş olduğumuz için haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde verilen kokteyle İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak iler birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, CHP ilçe ve Kadın Kolları yöneticileri ile davetliler katıldı.

KADINLARIMIZI ONURE EDELİM DEDİK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kokteyl programda konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; kadınların onure edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “1857 tarihinden bu yana hem cinsleriniz emeklerinin karşılığını alma mücadelesini verirken emperyalist güçlerin çıkardığı yangın sonucunda 129 kadın feci bir şekilde hayatını kaybediyor.  Bu 50 yıl sonra Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmiş ve her yıl 8 Mart tarihinde Dünya Emekçi kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Biz istedik ki Okul Aile Birliğin de gönüllü görev yapan, kendi çocuğuna esirgemediği sevgi ve şefkati başkasının çocuğuna da gösteren ve onlar için çırpınan kadınlarımızı onure edelim. Önemli olan varlığınız. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Dünya Emekçi Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

ARKASI KESİLMEYEN KADIN CİNAYETLERİ, KADINA ŞİDDET HAYATIMIZDA

“Emeğini alın teriyle harç eden, hayata şekil veren hayatın gerçek emekçi kadınları hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, günün anlamına uygu şekilde anılmasının gereğini vurguladığı konuşmasında;“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çok daha güzel bir günde kutlamak isterdik. Bu anlamlı günü ama bildiğiniz gibi son günlerde ard arda gelen şehit haberleri, istismar haberleri ve ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetleri, kadına şiddet hayatımızda ve gündemimizde. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü deyip çiçek, böcek ve alışveriş formasyonlarıyla süsleyip, kapitalizme uygun bir şekle sokulmaya çalışılsa da bizler bugünün bir hak alma mücadelesi günü olduğunu biliyor ve unutmuyoruz.  Dünden bugüne gelen noktada kadının mücadelesi hız kesmemiştir” ifadelerine yer verdi.

ATATÜRK TÜRK KADININI MEDENİ KANUNLA EŞİT YURTTAŞLIĞA TAŞIDI

Bugün hayatın her alanında cinsiyet nedeniyle fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıyayız diyen Hamiyet Ardıbatan;  “Sosyal, ekonomik, siyasal konumumuz ne olursa olsun ikinci planda olduğumuz ve orada kalmamız gerektiği konusunda ısrarcı ve kararlı bir tutumla karşı karşıyayız maalesef. Oysa bütün dünyaya örnek olabilecek şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Kadınını çıkardığı Medeni Kanunla eşit yurttaşlık konumuna taşımış, kadınların olması gerektiği noktayı adeta tüm dünyaya ilan etmiştir. Biz kadınlar bu bilinçle mevcut olana değil hakkımız olana, erkek adalete değil gerçek adalete, sınırlanmış değil eşit özgürlüğe, cinsiyete göre değil vatandaş olduğumuz için haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bugün bizlere bizde varız diyebilmenin yolunu açmak için canından vazgeçenleri ve bu mücadelenin yılmaz neferleri sizleri canı gönülden selamlıyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ