logo

Haremlik Selamlık MEB Kampı Meclis Gündeminde

Haremlik Selamlık MEB Kampı Meclis Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) liseli 100 öğrenciyi haremlik selamlık kampa götürmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, MEB’in “Liseliler çok okuyor çok geziyor” okuma kampanyası kapsamında, kitap okuyan ve yorumlarını video ile sosyal medyada paylaşan öğrencilerden 100’ünün kura ile belirlenip ücretsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı haremlik- selamlık gençlik kampına gönderilmesini bir soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

İlgezdi, geçen sene Tokat ve Mersin kamplarında yeni nesil Nurcu yapılanmalar olan “Çay House” ve “Hayalhanem” ekiplerinin çocuklara “örnek” olarak davet edildiğini ve tarikatlarının propagandasını yaptıklarını hatırlatarak, “Milli eğitimde tarikat modelini mi hedefliyorsunuz?” diye sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi kamp broşürlerinde “Kampta sizi neler bekliyor” başlığı ile “kişisel gelişim seminerleri” adı altında gençlere “Değerler Eğitimi – Milli/Manevi değerler” konularının işleneceğinin belirtildiğini söyleyerek, bu eğitimleri kimlerin vereceğinin belirsiz olduğunu kaydetti.

Anayasa’nın 42’nci maddesi de hatırlatan İlgezdi, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve İnkîlapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır”  ilkesine aykırı bir kamp yapmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi, soru önergesinde;

“- Kamp yine haremlik- selamlık mı olacaktır?

– Bu kamplar MEB’e bağlı okullarda verilen karma eğitimle bağdaşmakta mıdır? Bağdaşmıyorsa, karma eğitimi kaldırmayı mı düşünüyorsunuz?

–   Temmuz ayı başında “Bugünkü bilimin neye hizmet ettiğini sorgulamaya ihtiyacımız var” açıklamasını yapmıştınız. Haremlik-selamlık modelini öngören yeni bir eğitim sistemi üzerinde mi çalışıyorsunuz?

– Kampta “Değerler Eğitimi – Milli/Manevi değerler” eğitimini kimler verecektir?

– Geçen senelerdeki gibi kampta tarikat yapılanmalarının propagandası yapılacak mıdır?

–  “Evrensel bir çıkışa ihtiyacımız var. Evrensel bir çıkış olmazsa milli bir çerçeve kurulamaz. Çünkü eğitimin mesajı, mana çerçevesi insanadır” açıklamasıyla milli eğitimde tarikat modelini mi hedefliyorsunuz?

–  Bakanlığınız Anayasamızın “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve İnkîlapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır” ilkesine aykırı bir kamp yapmasının gerekçesi nedir?

–  Kamplara götürülecek 100 öğrencinin kurası nerede, ne şekilde yapılacaktır?

–  Kamp tarihleri ve yerleri nereler olacaktır?” sorularına yanıt aradı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ