logo

Hasan Sopacı: Kimse ‘Başkan Al Buyur’ Demiyor

Hasan Sopacı: Kimse ‘Başkan Al Buyur’ Demiyor

24 trilyon borçla göreve geldikleri, piyasaya olan borçları ödeyip, hacizleri kaldırdıklarını vurgulayan Hasan Sopacı üniversite ve doğal gazın geldiğini hatırlattı.

Recep kenan/itvhaber.com

Belediyeyi devraldıklarında, esnaftan 3 torba kömürü alınamadığını gördüklerini iddia eden Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, 1 yıllık dönemini değerlendirdiği açıklamasında Çerkeş’te esnafın Belediye’yi 3 torba kömür vermediği günlerden bu günlere getirdiğini söyledi.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı itvhaber.com yayın yönetmeni Recep Kenan‘ın da aralarında bulunduğu basın mensuplarına, 1 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirdiği açıklamalarda bulundu.

24 Trilyon Borçlu, 3 Torba Kömür Alamayan Belediye Devraldık

Kamuya ve özel sektöre 24 trilyon borcu olan bir belediye devraldıklarını hatırlatan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “Belediyenin 17, faizi ile birlikte 24 trilyon borcu vardı. Her siyasetçi geçmişle ilgili; “kötü bir miras aldık, enkaz devraldık. Onun için bir iş yapamıyoruz” diye konuşabilir. 1,5 yıldır siyasetin içinde olan bir insan olarak bunu söylemem doğru değil. Vicdanen de rahatsız oluyorum. Keşke bunları hiç konuşmasak… Geçmişi bilmeden geleceğimiz hakkında yorum yapanlar, bunları öğrensinler ki öyle yorum yapsınlar diye bu açıklamaları yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Avukat, Haciz Bilmiyordum. Belediyede Öğrendimcerkes_ -hasan_sopaci

Belediyenin haciz takipleri karşısında şaşkınlığa düştüğünü söyleyen Sopacı; “İnanılmaz bir borç batağı, hacizler… Çerkeş’te 25 yıldır ticaret yaparım avukat bilmiyordum, haciz bilmiyordum. Belediyede öğrendim. Borç ve haciz yüzünden bunaldığım günlerde odama kapanıp ağladığımı biliyorum. Allah’ıma şükürler olsun kalbimizi, kalp gözümüzü görüyor” diye konuştu.

Belediye harcamalarını kıstığını – kestiğini söyleyen Hasan Sopacı, israfları bitirdiklerini açıklamasında; “O gün üç liraya alınmış bir ürünü bu gün 1 liraya alıyoruz. Bunu belgeleri ile gösterebiliriz sizlere… Tüm alımlarımızda israf boyutunda olan bu harcamaları kestik. Gelir ve giderimizi düzenleyip, borçlarımızı ödemeye başladık. Geçen yıl 6 trilyondan fazla borç ödedik. Bu ciddi bir rakam… Piyasaya olan borcumuzun yüzde 85’ini ödedik. Ama bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala bilmediğimiz, duymadığımız borçlar ve hacizler çıkıyor karşımıza. Avukatımız, doğudan bir vatandaşın 170 bin liralık borç nedeni ile bizi haczettiğini söyledi. Bütün borçlarımızı kapatıp 52 iki haczimizi kaldırdıktan sonra geldi bu haciz. Demiryolunda kaza geçiren bir vatandaş tarafından açılan davada ilgisizlik nedeni ile belediye suçlu bulunuyor. Belediye 170 bin lira ödemeye mahkum oluyor” diyerek belediyenin ilgisizlik nedeni ile mali yük altına sokulduğunu söyledi.

Duyarlı Vatandaşlarla Nüfusumuz 10 Bini Aştı

Piyasaya olan borçların tamamına yakınını ödediklerini vurgulayan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, çalışmaları ve projelerini anlattığı açıklamalarında özetle şunları söyledi:

Göreve başladığımda İstanbul’da STK ve dernek başkanlarına ve hemşerilerimize; “Çerkeş’e doğalgaz ve üniversitenin gelmesi için nüfusumuzun 10 bini, aşması lazım” demiştim. İstanbul’da, Ankara’da, Karabük’te Zonguladak’ta yaşayan duyarlı, vatanını, milletini seven Çerkeşli hemşerilerimizin desteği ile hak ettiği yere taşıdık. İki gün uykusuz kalarak bu sonuca katkı veren duyarlı hemşerilerimize candan, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Çerkeş’te Meslek Yüksek Okulu Açıldı

Nüfusumuz 10 bini aşınca vekillerimiz, özellikle Rektör hocam Rıza Gürbüz, rektör yardımcısı ve senato üyelerinin, Çankırı ve Çerkeş’teki yerel işletmeler ve STK’ların Çerkeş’te açılacak meslek yüksek okuluna destekleri ve Nevzat Ayaz’ın yaptırdığı kampus nedeni ile Çerkeş bundan nasibini aldı. Nevzat Ayaz Bey yıllar önce bu kampüsü bilerek, Karatekin üniversitesi için yapıyoruz demişti. Şimdi orası Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksek Okulu oldu. Bu üniversiteyi geliştirmek bizim elimizde. İki tane Meslek Yükse Okulu bölümü açıldı. Ama istersek 10 tane bölüm açabiliriz. Kültürel geçmişi ile Çerkeş üniversitenin yüz akı olacak. Çerkeş yer, tarih, mekan, kültürel, ekonomik ve sosyolojik açıdan Karatekin üniversitesini geliştirecek imkana sahip.

Doğalgaza Kazmayı Vuruyoruz

Çerkeş yapısı itibarı ile buna hazır bir ilçe. Protokol ve proje ihalesi yapıldı. Doğalgaza kazayı vuruyoruz. Yazın da kışın harikadır Çerkeş, ısınabilirseniz. Doğalgaz geldikten sonra ısınma sorunumuz ortada kalkacak. Doğal gaz sayesinde rahatlıkla ısınabileceğiz. Çerkeş’te yaşamak isteyip soğuk nedeni ile gelemeyen hemşerilerimizi Çerkeş’e davet ediyoruz.

Parklarımızı Yeniliyor, Yeni Parklar Yapıyoruz

Bunlarla beraber parklarımızı yeniliyor, yeni parklar yapıyoruz. Çerkeş’te yol yoktu. İnsanlarımız yeni araç alamıyordu… 4 km sıcak asfalt attık Çerkeş’e. 20 km soğuk asfalt attık. 4 büyük caddemize parke taşı döşedik. Çerkeş’i güzelleştiremezsek insanları Çerkeş’e getiremeyiz. Çerkeş’in nüfusunu artıramayız.

Çerkeş’in Ankara’dan girişini güzelleştireceğiz. Aliözü kavşağı yıllardır önemli sorundu. Hep ölüm haberleri yapılıyordu. Organize Sanayi Bölgesi girişidir orası. Buraya kavşak yapıldı. Çerkeş ana girişi, eski İstanbul Yolu’nu ıslah ediyoruz.

Yapılanlar, Hasan Sopacı Yapıyor Olsa da Ak Partimizin İcraatlarıdır

Bu yaptıklarımızı Hasan Sopacı yapıyor olsa da Ak Partimizin icraatlarıdır. Ak Parti zırhı, gücüyle yapıyoruz. Vekillerimizle, teşkilatımızla, Ankara’daki bürokratlarımızla, hükümetimizle beraber yapıyoruz.

Kimse; “Başkan Al Buyur” Demiyor

Ama hiç kimse; “Başkan al buyur” demiyor. Gece gündüz mücadele ederseniz, kapısında yatarsanız bakanların, genel müdürlerin, bakanların İstanbul’da Ankara’da belediyeleri dolaşırsanız, koşturursanız insanlar size bir şeyler veriyor. Yatana “beni partilim” diye kimse bir şey vermiyor.

Işıklar Konağı’nı Butik Otel Yapacağız

Gençlik merkezi, tenis kortu yapılıyor Çerkeş’e… projelerimizi verdik evlerimizi güzelleştiriyoruz. Eski tarihi evimizi butik otel yapacağız, Çerkeş’e kazandıracağız. Sayın Valimiz sağ olsun Işıklar Konağı’nı aldı, belediyemize kazandırdı. Restore edeceğiz… Kapalı halı saha yapıyoruz. İnşaatı başladı. Araç parkımızı tamamen yeniledik…

Çerkeş’e modern bir mezbaha ve hayvan pazarı kazandıracaklarını söyleyen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı 1 yıl gibi kısa sürede yaptıklarına şunları da ekledi;

*D-100 yoluna 2 adet üst geçit ve demir yoluna 1 adet alt geçit yaptırdık,

*Elektrik tellerini yer altına alıyoruz.

*Mahalle çeşmelerini canlandırıyoruz.

*Mezarlıklarımızı ve yollarımızı ağaçlandırıyoruz.

*Çerkeş ve bölgenin yeni vizyon planını hazırlıyoruz.

*Ana su şebekemizdeki asbest boruları değiştiriyoruz.

*D-100 üzerinde Aytaç Bulvarı’nı aydınlatma çalışmamız başlıyor.

*Bu sayede Çerkeş’e gelenler modern bir şehre geldiklerini hissedecekler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ