logo

Hatay’ın İskenderun İlçe Merkezinde Nedeni Bilinmeye Patlama

Hatay’ın İskenderun İlçe Merkezinde Nedeni Bilinmeye Patlama

Hatay’ın İskenderun ilçe merkezindeki polis kontrol noktasında 2 şüpheli den biri olan teröristin etkisizleştirilmesi sırasında nedeni bilinmeyen patlama meydana geldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan ilk açıklamada can kaybının olmadığı belirtilen olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Hatay’ın İskenderun ilçe merkezinde bulunan Fener Caddesi’nde henüz nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi.

Sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, paylaşımında, “Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir.” İfadelerine yer verdi.

AMANOSLARA SURİYE’DEN PARAMOTOR SIZDI

Paramotor ile Amanoslara Suriye’den sızan teröristlerden 2’si gasbettikleri araçla Payas ilçesindeki güvenlik korucularının bekleme noktasına taciz ateşi açarak kısa süreli sıcak temas sağlandı.

İçinde bulundukları aracın kaza yapması üzerine başka bir aracı gasbederek İskenderun istikametine doğru kaçışlarını sürdüren teröristler, güvenlik güçlerinin takibi sonucu bu kez İskenderun ilçe merkezinde sıkıştırıldı.

İskenderun merkezinde Fener Caddesi’nde yaşanan çatışmada teröristlerden biri üzerindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu ölü ele geçirildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Kaçan diğer teröristin yakalanması için ilçe merkezinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, bir vatandaşın ihbarı üzerine Barbaros Mahallesi’nde saklandığı yerde teröristi etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin Suriye Münbiç’ten havalanarak Amanoslar kırsalına geldikleri iki paramotor da güvenlik güçlerince ele geçirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ