logo

Hava Sıcaklıkları Düşüyor ve Yağışlı Hava Geliyor!

Hava Sıcaklıkları Düşüyor ve Yağışlı Hava Geliyor!

Yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olduğu yağışsız bir hava etkili olduğu günler sona eriyor, hava sıcaklıkları normalin 4 ila 9 derece altına iniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyinden başlayarak mevsim normallerinin 9 derece altına inmesi, beklenen hava sıcaklıkları ile birlikte yağışlı havanın da etkili olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA GERİLEYECEK

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyinden başlamak üzere kademeli olarak düşerek, hafta ortasından itibaren yağışlarla birlikte tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

SERİN HAVA VE SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Hafta ortasına kadar kuzey kesimler ağırlıklı olmak üzere yerel olarak görülecek olan sağanak şeklindeki yağışların, hafta ortasından itibaren Kuzey Batı ve Marmara bölgesinden de etkili olması bekleniyor.

HAFTA BOYU SERİN HAVA SAĞANAK YAĞIŞ

Son günlerde yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olduğu yağışsız bir hava etkili olmaktadır. Ancak sıcaklıkların, yarın (19.09.2022 Pazartesi) kuzey kesimlerden (Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi) başlamak üzere kademeli olarak düşerek, hafta ortasından itibaren yağışlarla birlikte tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Hafta ortasına kadar kuzey kesimler ağırlıklı olmak üzere yerel olarak görülecek olan sağanak şeklindeki yağışların, haftanın ikinci yarısında kuzey ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere hemen hemen tüm yurtta görülmesi bekleniyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 4 İLA 9 DERECE ALTINDA

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının ise kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Bazı illerimizde bu hafta beklenen günün en yüksek hava sıcaklıkları (C) derece şu aralıklarda gerçekleşecek:

Merkezler  19 Eylül     23 Eylül

                  Pazartesi          Cuma

Ankara             27                 19

İstanbul            24                 18

İzmir                  29                 22

Konya                28                  17

Kocaeli              29                  20

Sakarya              25                  19

Afyonkarahisar  27                 17

Sivas                    28                  21

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ