logo

Hava Soğudu, İç Kesimlerde Etkili Kar Yağışı Var

Hava Soğudu, İç Kesimlerde Etkili Kar Yağışı Var

Meteoroloji tahminlerinde Doğu Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağışların etkili olacağı, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz’in bazı bölümlerinde etkili kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analizler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz yurdumuzun önemli bir kısmı kar yağışı etkisi altında olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun bir bölümü yağışlı geçecek.

İSTANBUL’DA CUMARTESİ ETKİLİ YAĞIŞ, YÜKSEKLERDE KAR

Etkili yağış geçişlerinin yaşanması beklenen İstanbul’da özellikle Cumartesi günü etkili olacak yağışların yükseklerde kar yağışı şeklinde gerçeklenmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ’NİN GÜNEYDOĞU KAR YAĞIŞLI

Yapılan tahminlerde parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenen Marmara Bölgesi’nin güney ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı, güneydoğusunun yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı bekleniyor.

Yurdun, kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan tahminlerde; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Sivas ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

TOZ UYARISI VAR

Ayrıca, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Bugün akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, trafikte aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de gece saatlerinden sonra kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ