logo

HAYAL’DE COŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

HAYAL’DE COŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

hayal_mezuniyet (0)Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi, 2015 – 2016 eğitim öğretim dönemimde mezun olan 12. sınıf öğrencileri  için okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi, mezun olan 12. Sınıflarından mezun olan öğrencileri için okul bahçesinde düzenlenen törene; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın yanı sıra Ataşehir’deki okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Emekli olan HAYAL  (Habire Yahşi Anadolu Lisesi) Müdür Başyadımcısı Serpil Aksoy ve çocukları mezun olduğu için ayrılacak olan okul Aile Birliği yöneticilerine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından plaket verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası kürsüye gelen Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa Boylu, Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nden mezuniyetin ayrıcalık olduğunu vurguladığı konuşmasında, “İyi bir doktor, iyi bir mühendis olabilirsiniz ama en önemlisi iyi bir insan olmaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın ve her şeyden önce iyi bir insan olmaya gayret gösterin” dedi.

Kendilerine güvenerek çocuklarını teslim ettikleri için teşekküre ettiği velilerden her zaman öğrencilerin yanında olmalarını isteyen Okul Müdürü İsa Boylu, öğrencilerin eğitiminde büyük payı olduğunun altını çizdiği öğretmenlere kaliteli eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mezun olan öğrencilerin üniversiteye giden yolda önemli bir önemli bir aşamayı atlattıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, öğrencilerin aldıkları puanlara göre değil, severek yapacakları mesleklerin eğitimlerini tercih etmeleri gerektiğinin önemini vurgulayarak, “Öğrenciler sadece puanlarına göre mekanik bir yerleştirmeye tabii tutuluyor. Ve sonrasında istemedikleri bölümlerde okuyup, istemedikleri mesleklerde çalışıyorlar ve hayat boyu mutsuzluk yaşıyorlar” diyerek doğru tercihin önemine dikkat çekti.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da, “Mesleğinizde çok başarılı olabilirsiniz ama bu vatana hizmet eden iyi insanlar olmak hepsinden önemlidir. Hayatta neyi arzu ediyorsanız, dilerim ki hepsi gerçekleşir” dedi.

Okul birincisinin mezuniyet kütüğüne çivi çakmasının ardından, bayrak teslim töreni gerçekleşti. Tören, öğrencilerin kep atmasıyla başlayan eğlence ile devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ