logo

Hayatın Renklerini İçeren HEM Yılsonu Sergisi Açıldı

Hayatın Renklerini İçeren HEM Yılsonu Sergisi Açıldı

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerlerinin 2017-2018 yılının “Hayatın Renkleri” temalı yılsonu sergisi Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Novada İş Merkezi Cemal Süreya Etkinlik Salonunda sergilenen, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2017-2018 yılının “Hayatın Renklerini” içeren yılsonu Resim Sergisi 15.04.2018 Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Resim Öğretmenleri Banu Atabay Engin, Şengül Mete, Aslı Ada ve Filiz Devecioğlu’nun kurs verdiği 120 kursiyerin 250 eseri sergilendi. Tamamı yağlı boya çalışmasından oluşan eserler oldukça göz alıcı ve gezmeye, görmeye değer bir emek.

Serginin açılışına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve şube müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı Tarık Polat, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Arslan, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

“HALK EĞİTİM MERKEZİ OLARAK 50 BRANŞTA KURS FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYORUZ”

Yılsonu Serginin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş; “Bugün 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının “Hayatının Renklerini ” içeren yılsonu sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz.  4 resim öğretmenimizle çalışan 120 kursiyerimizin 250 eseri sergimizde yer alıyor. Ayrıca biz Halk Eğitim Merkezi olarak 50 branşta kurs faaliyetlerini yürütüyoruz. Şu an bize bağlı 411 kursumuz açılmış 9783 kursiyerimiz mevcut.  Ayrıca Açık Öğretim Ortaokul ve Lise olmak üzerede 12 bin 950 öğrenciye halk Eğitim Merkezi olarak hizmet vermekteyiz. İSMEK kurslarını bizim kursların dışında yapıyoruz. Onlarında ayrıca 5 bin 698 kursiyeri mevcut. Biz amatör ruhla profesyonelce düşünerek hizmet etmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin kursiyerlerimizin fedakârlıklarını yakından görüyorum ve takdir ediyorum” dedi.

Savaş; “ Başta Ataşehir Kaymakamımız, Ataşehir Belediye Başkan Vekilimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, şube müdürlerimiz gerçekten bize her zaman her türlü desteği veriyorlar. Siz basın mensubu arkadaşlarımızda her zaman yanımızdasınız.  Ben gönülden, yürekten emeği geçen tüm öğretmenlerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, açılış kurdelesini kesmeden önce el emeği göz nuru olan bu çalışmalarından dolayı emeği geçenleri kutlayarak kursiyerleri de sergiledikleri eserlerinden dolayı tebrik etti.

Açılış konuşmasından sonra protokol tarafından kurdele kesilerek serginin resmi açılışı gerçekleştirilmesinin ardından sergiyi gezen protokol, kursiyerlerden yaptığı eserler hakkında hem bilgi aldılar hemde hatıra fotoğrafı çektiler.

Açılış töreni ikramla sona erdi.

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ