logo

HAYVAN HAKLARINA ANAYASAL GÜVENCE ÇAĞRISI

HAYVAN HAKLARINA ANAYASAL GÜVENCE ÇAĞRISI

atasehir_haykonfed_anayasa (0)Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) 1. Kurultayı, İstanbul’da Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de yapılan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) 1 Kurultayında, gelecek nesiller yararına doğal hayatın ve hayvanların korunmasının anayasal güvence altına alınması çağrısında bulunuldu.

Ataşehir’de yapılan kurultayda Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) ve bünyesindeki federasyon ve derneklerin hazırlık çalışmaları yürütülen yeni anayasada hayvan hakları ve hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması için mücadele edileceği dile getirilirken, ilgili kurumların temsilcisi olan konuşmacılar da bu konuda gerekli girişimleri yapacakları ve mücadeleye destek vereceklerini kaydettiler.

atasehir_haykonfed_anayasa (14)

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) 1. Kurultayı, İstanbul Ataşehir’de 23 Ocak 2016 Cumartesi Saat 13.00’da MEB Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

2 MİLYON ÜYELİ STK AK PARTİ’DEN DESTEK

Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, 2 Milyon üyeli büyük bir STK olan Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak; hayvan hakları ve hayvanların yaşama haklarının yeni anayasada yer alması için mücadele edeceklerini söyledi.

atasehir_haykonfed_anayasa (17)

İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen HayKonfed 1. Kurultayına, federasyon üyesi derneklerin yöneticileri ile temsilci ve üyeleri, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yanı sıra; İstanbul Hayvan Hakları Derneği Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mirat Gürol, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Belediye Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ve ilçe yöneticileri, akademisyenler, belediye birim yetkilileri, STK, dernek ve kurum yöneticileri ile temsilcileri ve hayvanseverler katıldılar.

atasehir_haykonfed_anayasa (21)

YENİ ANAYASADA HAYVAN HAKLARI YER ALSIN

Kurultayda konuşmacılar, Yeni Anayasa çalışmalarının konuşulduğu bu günlerde, hayvan haklarının ve hayvanların yaşam haklarının güvence altına alınması, TBMM de görüşülmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısında “hayvanlara karşı işlenen suçların TCK kapsamına alınıp”, mevcut yasadaki hayvanlar aleyhine maddelerin değiştirilmesi ve yaşam hakkının güçlendirilmesi için kamuoyu oluşturarak, kurumsal destek sağlanması için çalışılması gerektiğini vurguladılar.

atasehir_haykonfed_anayasa (29)

“Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek” gerektiğini vurgulayan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün habitattaki varlıkların korunması için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

HAYVAN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN İNSAN OLMAK GEREKİR

Hayvan haklarını savunmak için insan olmak gerektiğini vurgulayan Zonguldak Valisi Ali Kaban, insan haklarının siyasi nitelik taşıdığını belirterek, çalışmalarına katıldığı Yeni Anayasa’da yer almasını umduğu haklar ile Türkiye’de kadın ve çocuk haklarından sonra, yeni bir ilk yaşanacağına inandıklarını söyledi.

atasehir_haykonfed_anayasa (35)atasehir_haykonfed_anayasa (44)

VALİ ALİ KABAN’A TEŞEKKÜR

Vali Kaban’ın Zonguldak’ta hayvanlarla ilgili her konuda kendilerine destek olduğunu, duyarlı bir kişiliği olduğunu vurgulayan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, derneğin Zonguldak’taki çalışmalarının anlatıldığı barkovizyon gösterimi sonrası kendilerine verdiği destek için Zonguldak Valisi Ali Kaban’a teşekkür etti.

atasehir_haykonfed_anayasa (59)

Kadınların İstiklal Savaşında gösterdikleri mücadele azminin hayvan hakları için verilen mücadelede de gösterilebileceğinin vurgulandığı kurultayda HayKonfed üyeleri tarafından da “Yılın Valisi” Seçilen Zonguldak Valisi Ali Kaban’a plaket verildi.

atasehir_haykonfed_anayasa (77)

AK PARTİ İSTANBUL’DAN ANAYASA İÇİN DESTEK

Göreve geldiklerinde STK ve derneklerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ilk görüştüğü STK’nın hayvan hakları derneği temsilcileri olduğunu kaydeden Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, 2 Milyon üyeli büyük bir STK olan Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak; hayvan hakları ve hayvanların yaşama haklarının yeni anayasada yer alması için mücadele edeceklerini ifade etti.

Öte yandan, yapılan Genel Kurulda; Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Yönetim kurulu Başkanlığına Nesrin Çıtırık getirildi.

atasehir_haykonfed_anayasa (67)atasehir_haykonfed_anayasa (72)

KURULTAY’DA 21 MADDELİK BİLDİRİ SUNULDU

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) 1 Kurultayında, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (Anadolu Fed), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu (Marmara Fed ) ve Ege Hayvan Hakları Federasyonu (Ege Fed ) imzasıyla; “T.C. Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları, milletvekilleri ve siyasi parti yöneticilerini, kamuoyunu, tüm yaşam hakkı savunucularını gelecek nesiller yararına doğal hayatı ve hayvanların korunmasının anayasal güvence altına alınması çağrısında bulunduğu 21 maddelik bildirisi sunuldu.

atasehir_haykonfed_anayasa (6)atasehir_haykonfed_anayasa (7)atasehir_haykonfed_anayasa (83)atasehir_haykonfed_anayasa (84)atasehir_haykonfed_anayasa (87)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ