logo

HDP’li BAKANLARIN YERİN YENİ BAKANLAR ATANDI

HDP’li BAKANLARIN YERİN YENİ BAKANLAR ATANDI

yeni-bakanBaşbakan Davutoğlu, istifa eden HDP’li bakanların yerine atama yaptı. AB Bakanlığı’na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun, Kalkınma Bakanlığı’na ise M. Cüneyd Düzyol’un atandığı açıklandı.

7 Haziran seçimleri sonrası kurulan seçim hükümetinde görev yapan HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca’nın görevlerinden istifa etmelerinin ardından, yerlerine atamalar yapıldı.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, AB Bakanlığı’na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun, Kalkınma Bakanlığı’na ise M. Cüneyd Düzyol’un atandığı açıklandı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada; ”Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı’na Sayın Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı’na Sayın M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir” denildi.

AB Bakanlığı’na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “Sayın Başbakan, ‘bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var’ dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim” ifadelerini kullanarak görevi kabul ettiğini açıkladı.

Yeni Kalkınma Bakanı M. Cüneyd ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında Müsteşarlığına getirildiği bakanlığının yeni Bakanı oldu. 51 yaşındaki ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu, DPT kökenli Düzyol, 2003-2009 yılları arasında iktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü yaptıktan sonra 2009 yılı Eylül ayında Müsteşar Yardımcılığına getirildi. Düzyol, 2014 yılı Ekim ayından itibaren vekaleten yürüttüğü Müsteşarlık görevine 2 Aralık 2014 tarihinde asaleten atandı.

hdp-bakan

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Başbakan Davutoğlu’na sunmuşlardı.

Yapılan açıklamada istifaların kabulü; “Başbakan Davutoğlu, istifaları kabul etmiştir. Başbakan Davutoğlu, anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır”  ifadeleri ile duyurulmuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ