logo

Helin Palandöken’in Katil Zanlısı Cezaevinde Değil Mi?

Helin Palandöken’in Katil Zanlısı Cezaevinde Değil Mi?

Helin Palandöken davası katil zanlısı M.Y’nin yerine başka sanığın getirilmesi skandalını TBMM’ye taşıyan CHP’li İlgezdi sordu: “katil zanlısı ceza evinde değil mi?.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Helin Palandöken davasına katil zanlısı M.Y’nin yerine başka sanığın getirilmesi skandalı ile ilgili önerge vererek konuyu TBMM Gündemine taşıdı.

“SANIK CEZAEVİNDE Mİ? SORUSUNU AKLA GETİRMEKTEDİR”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına önerge veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, önergesinde, 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken, 13 Ekim 2017 tarihinde pompalı tüfekle katledilmişti. Bugün Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava, katil zanlısı M.Y’nin yerine başka sanığın getirilmesi nedeniyle ileri tarihe ertelenmiştir. Bu durum akıllara sanığın cezaevinde olup olmadığı sorusunu getirmektedir. Zira biliyoruz ki, kadınları katledenler bir takım elbise giyiyor, tıraş oluyor, “Pişmanım” diyorlar ve iyi hal indiriminden yararlanarak, TAHLİYE oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

KATİL ZANLISI CEZAEVİNDE DEĞİL MİDİR?

Önergesinde sanığın cezaevinde olup olmadığı ile ilgili kaygılarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu soruları yöneltti:

1.Helin Palandöken’in katil zanlısı duruşmaya neden getirilmemiştir? Gerçekten bir karışıklık mı olmuştur yoksa katil zanlısı cezaevinde değil midir?

2.Kontrolün “en üst seviyede” olduğu hapishanelerde, yanlış sanığın, yanlış davaya götürülmesi bir güvenlik zafiyeti değil midir?

3.Katil zanlısı yerine başka sanığın getirilmesi ile ilgili görevliler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

4.Sanığın cezaevinde olup olmadığı ile ilgili kamuoyunu inandıracak ve kamu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ