logo

Hüseyin Çulha Adaylığa Genel Merkez’den Başvurdu

Hüseyin Çulha Adaylığa Genel Merkez’den Başvurdu

huseyin_culhaAtaşehir eski Meclis 1. Başkanvekili Hüseyin Çulha İstanbul 1. Bölge aday adaylığı başvurusunu Ankara’da Genel Merkez’de yaptı. Hüseyin Çulha 1. Bölgeden A. Adayı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Dönem 1. Başkanvekilliği ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis üyeliği yapan Hüseyin Çulha, 2015 genel seçimleri için milletvekili aday adaylığını açıkladı. Hüseyin Çulha, 1. Bölge aday adaylığı başvurusunu 20 Şubat 2015 tarihinde  Ankara’da CHP Genel Merkez’de yaptı.

Hüseyin Çulha Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliği görevinden istifa etmiş dönem sonuna kadar Belediye Meclis Üyesi olarak Ataşehir Belediye Meclisi’nde görev yapmıştı.

huseyin_culha_

Hüseyin Çulha Kimdir?

1957 Yılı Sivas ili, Divriği ilçesi, Güneş Köyü’nde doğan Hüseyin Çulha ilk, orta ve lise eğitimini Erzincan’da tamamladı.

Üniversiteye 1980 yılında 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesinde başladı. O günün siyasi koşulları gereği eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Hüseyin Çulha, 21 Kasım 1984 yılında SODEP’e üye olarak başlayan siyasal yaşamına SHP-CHP birleşiminden sonra aralıksız olarak bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ile devam ediyor.

2009 Yılı yerel seçimlerinde yeni ilçe olan Ataşehir’de meclis üyesi seçilen Hüseyin Çulha, Ataşehir’in kurucu meclisinde CHP üyesi olarak görev alıp, üç yıla yakın Meclis 1.Başkanvekilliği görevini yürüttü.

1980 Yılından beri evli olan Hüseyin Çulha, iki çocuk babası ve bir torun dedesidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ