logo

İBB Açıklaması: ‘Zorlama İddialarla İlişki Kurulmaya Çalışılmakta’

İBB Açıklaması: ‘Zorlama İddialarla İlişki Kurulmaya Çalışılmakta’

İBB Basın Açıklaması yaparak, haber konu kişinin ameliyat izni beklendiği, Hizmet Binasına geldikten sadece 5 dakika sonra gözaltına alınmasını manidar bulunduğuna dikkat çekildi.

Recep kenan/itvhaber.com

İBB Basına açıklamasında haberlere konu kişiye ait Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından verilen Adli Sicil kaydı da paylaşıldı.

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişinin emniyet güçlerince ilk aramasında ameliyat nedeniyle izinli olduğu, hastane ve evindeki 1 hafta izin süresinin tamamlanarak İBB binasına girmesi beklendiği vurgulanan İBB Basın Açıklamasında, Hizmet Binasına geldikten sadece 5 dakika sonra gözaltına alınmasını manidar bulunduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasına, bazı basın yayın organlarında, İBB Sosyal Hizmetler Uzmanı olduğu öne sürülen Ş.D. isimli kişinin, terör örgütü kampında 2016 yılına ait olduğu iddia edilen silahlı fotoğrafları yayınlanarak, İBB ile terör örgütü arasında bağ kurulmak istendiği ifade edildi.

ZORLAMA İDDİALARLA İLİŞKİ KURULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR

Açıklamada, “Devletimizin güvenlik birimlerinden sorumlu bazı yetkililer tarafından uzun süredir ne yazık ki zorlama iddialarla bu ilişki kurulmaya çalışılmaktadır.” İfadeleri yer aldı.

PROJE BAZLI VE SINIRLI-SÜRELİ OLARAK GÖREV YAPAN ELEMAN

İBB tarafından yapılan basın açıklamasında, habere konu kişinin uluslararası işbirlikleri kapsamında proje bazlı ve sınırlı-süreli olarak görev yapan eleman olduğu, proje boyunca maaş ödemesinin ILO ( Uluslararası Çalışma Örgütü) ve Almanya Ulusal İşbirliği Teşkilatı (GIZ) tarafından finanse edildiği kaydediliyor.

2015 YILINDA BAKANLIK SAKARYA ÇOCUK EVLERİ’NDE GÖREV YAPMIŞ

Açıklamada, “Söz konusu kişinin öz geçmişi incelendiğinde 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde stajyer olarak görev yaptığı, habere konu fotoğrafın 2016 yılında çekildiği belirtilse 2016-2018 yılları arasında İstanbul’da özel bir yaşlı bakımevinde görev yaptığı tespit ve teyit edilmiştir” deniliyor.

AMELİYAT OLDU, “HASTANE VE EV”DEN HİZMET BİNASINA GELMESİ BEKLENDİ

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişinin emniyet güçlerince ilk aramasının 19 Nisan 2022 günü Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze gelinerek yapıldığı, ameliyat olacağı için idari izinli olduğu bilgisinin emniyet güçlerine verildiğinin altı çizilen açıklamada, kendi adıyla 18 Nisan 2022 günü Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne yatan ve 20 Nisan 2022 günü taburcu olan, 7 gün boyunca da kendi ikametgahında istirahat eden söz konusu kişinin İBB binasına girmesi beklendiği vurgulanarak, “27 Nisan 2022 (bugün) saat 10:26’da Sosyal Hizmetler binamıza giren şahsın sadece 5 dakika sonra saat 10:31’de gözaltına alınmasını manidar buluyor ve konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” Uygulamadaki anlayışa dikkat çekildi.

MURAT ONGUN: ÖZEL BİR ÇABA MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü murat Ongun, “Özel bir çaba mı?” Sorusunu yönelttiği açıklamasında, “Terörist yakalamak için her nedense 8 gün bekleyenler, çektikleri filme de bu görüntüyü katmayı ihmal etmemiş.” İfadelerine yer verdi.

İBB Tarafından Yapılan Basın Açıklaması:

Bugün bazı basın yayın organlarında, İBB Sosyal Hizmetler Uzmanı olduğu öne sürülen Ş.D. isimli kişinin, terör örgütü kampında 2016 yılına ait olduğu iddia edilen silahlı fotoğrafları yayınlanarak, İBB ile terör örgütü arasında bağ kurulmak istenmiştir. Devletimizin güvenlik birimlerinden sorumlu bazı yetkililer tarafından uzun süredir ne yazık ki zorlama iddialarla bu ilişki kurulmaya çalışılmaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; habere konu kişi, uluslararası işbirlikleri kapsamında proje bazlı ve sınırlı-süreli olarak görev yapan elemandır. Söz konusu kişinin proje boyunca maaş ödemesi ILO ( Uluslararası Çalışma Örgütü) ve Almanya Ulusal İşbirliği Teşkilatı (GIZ) tarafından finanse edilmekte ve yapılmaktadır. 1 Haziran 2021 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanan ilk proje ‘Mülteci ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi’ isimli projedir. 1 Mart 2022’de başlayıp 31 Aralık 2022’de sona erecek proje de ‘Ekonomik Girişimler ve İstihdam İçin Dijital Kapasitenin Geliştirilmesi’ projesidir.

Ayrıca söz konusu kişinin, sınırlı süreli bir projede görevli olmasına rağmen adli sicil kaydı alınmış ve sicil kaydının temiz olduğu da görülmüştür. Adli sicil kaydı ekte sunulmuştur. Yine söz konusu kişinin öz geçmişi incelendiğinde 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde stajyer olarak görev yaptığı görülebilir. Keza, habere konu fotoğrafın her ne kadar 2016 yılında çekildiği belirtilse de, söz konusu kişinin 2016-2018 yılları arasında İstanbul’da özel bir yaşlı bakımevinde görev yaptığı tespit  ve teyit edilmiştir. Ayrıca aynı kişi, 2021 yılından bu yana gönüllü olarak Sultanbeyli Belediyesi ile çalışan Mülteciler Derneği’nde de görev almaktadır.

Terör gibi milli bir meselede İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devletimizin tüm kurumları ile bu zamana kadar işbirliği yapmıştır ve doğal olarak yapmaya devam edecektir. Lakin altını çizmek isteriz ki, İBB ve Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik kumpas benzeri girişimlerin de farkındayız. Burada açıkça kamuoyunu şu önemli bilgilerle aydınlatmak isteriz:

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişinin emniyet güçlerince ilk araması, 19 Nisan 2022 günü Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze gelinerek yapılmıştır. Söz konusu kişinin, ameliyat olacağı için idari izinli olduğu bilgisi emniyet güçlerine verilmiştir.

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişi kendi adıyla 18 Nisan 2022 günü Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne yatmış ve 20 Nisan 2022 günü taburcu olmuştur. 7 gün boyunca da kendi ikametgahında istirahat etmiştir.

Aradan geçen 8 günün ardından emniyet güçleri ne hastanede ne de ikametgahında gözaltı gerçekleştirmiş, adeta söz konusu kişinin İBB binasına girmesi için beklemiştir.

27 Nisan 2022 (bugün) saat 10:26’da Sosyal Hizmetler binamıza giren şahsın sadece 5 dakika sonra saat 10:31’de gözaltına alınmasını manidar buluyor ve konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ