logo

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan İddialara Yeni Belgelerle Yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan İddialara Yeni Belgelerle Yanıt

Saraçhane’de hakkındaki siyasi yasak kararı ve terör soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni belgeler açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane‘deki İBB Başkanlık Binası’nda hakkındaki siyasi yasak kararı ve terör soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulunarak yeni belgeler açıkladı.

“BİZ ‘ILIK SU DEMOKRATI’ OLMADIK, OLMAYACAĞIZ”

“Biz ‘ılık su demokratı’ olmadık, olmayacağız.” Diye konuşan İmamoğlu, açıklamasında, “Çünkü biz de buna alışırsak daha ötesi buna mani olmazsak, 25 yıl sonra İstanbul’u bizlere emanet eden milletimizin yüzüne bakamayız, bakamam. Bize bu makamı layık görenlere ‘evet sen yapman gereken her şeyi yaptın’ dedirtmezsem, milletimin yüzüne bakamam. Yapmazsam, onlar da asla benim yüzüme bakmasın” ifadelerine yer verdi.

MİLLET İRADESİNİ AYAKLAR ALTINA ALAN ZİHNİYET

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasında “Biz, mefisto olmayı seçenlere inat, daha çok Faust olacağız ve değişmeyeceğiz. Yani, menfaat vaadiyle kötülüğün kanatlarına sığınmayacağız.  İstanbul’un iradesinin aksine, gayrı meşru, gayri ahlaki ve anti-demokratik müdahaleler bir takvim ve disiplin içinde üzerimizde uygulanıyor.  Kendileri de hukuksuzluktan mağdur edilmiş olmalarına rağmen, hukuku, adaleti, vicdanı, demokrasiyi ve millet iradesini ayaklar altına alan kaba bir zihniyet var karşımızda. Ben onlara, bugünün mefistoları diyorum.” dedi.

8 AY BOYUNCA OHAL KAPSAMINDA YETKİSİNİ KULLANMADIĞI İDDİASI

İmamoğlu, Bakan Soylu’nun İBB’de teröristler olduğunu iddia ettiği 9 Aralık 2021 gününden 31 Temmuz 2022 tarihine kadar 8 ay boyunca OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı KHK’da verilen “belediyelerdeki sakıncalı personelin işten çıkarılma yetkisini” kullanmadığına bir kez daha dikkat çekti.

“BAKAN SOYLU GÖREV SUÇU İŞLEMİŞTİR”

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Bakan Soylu, sayı ve örgüt ismi vererek terörist tespiti yapmış ama 8 ay boyunca, terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkartmamıştır. Burada Bakan Soylu terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiştir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:
“Bu millet size güvenmeye devam etmek istiyor. Takdir sizin. Eğer savcılık, var ise aynı suçu başkalarının da işlediği gerçeğini görmeyip, bize soruşturma açarsa gök kubbeyi başınıza yıkarız. İddia edildiği gibi cumhurbaşkanı ve ortağı parti lideri, pasta keserek, İstanbul’un iradesiyle oynamaya karar vermişse, bu hukuksuzluğa karşı da gök kubbeyi başınıza yıkarız. Biz sizin gibi kavgaya dövüşe, kutuplaşmaya ve ayrımcılığa destek vermeyiz. Gök kubbeyi başa yıkmak adalet arayışına çıkmış milyonlarca insanla meydanlarda buluşunca oluyor. Gök kubbe nasıl yıkılıyor biliyor musunuz? Bu millet, 6 Mayıs’ta iptal ettiğiniz seçimi 23 Haziran’da 806 bin oyla bize geri verince yıkılıyor. Türkiye geçen yüzyıldan beri çok vesayet girişimi, darbe girişimi, millet iradesini yok sayma girişimi gördü.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ