logo

İBB Başkanı Kadir Topbaş Gündemi Değerlendirdi

İBB Başkanı Kadir Topbaş Gündemi Değerlendirdi

İstanbul Sarayburnu Sepetçiler Kasrı’nda İstanbul Maratonu tanıtım toplantısına katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Bayram tatili dönüşünde Esenler’deki İstanbul Otogarı’nda yaşanan yoğunluk ve Otagar’ın taşınıp taşınmayacağı yönündeki soruya Başkan Topbaş şu yanıtı verdi: “İstanbul Otogarı’nın yapıldığı tarihte kent nüfusu 6 milyondu. O güne cevap vermesi için düşünülen bir otogar. Ama bugün İstanbul’da 14-15 milyon nüfustan bahsediyoruz. Bir ülke özelliği gösteren şehirde bu otogar yeterli değil. Bizim esasında Ulaşım Master Planları’nda öngördüğümüz cep otogarları başta olmak üzere yeni alan tespitlerimiz var. Harem’in kaldırılması çalışmalarımız var. Bu ileriki tarihlerde olacak. Otogar’ın şuandaki işletmesi belediyemizde değil. Mülkiyeti belediyeye ait olmasına rağmen tamamen içerideki işletme ihale ile verildiği için bizim orada katkımız olması söz konusu değil.”
29 Ekim’de açılacak Marmaray ile ilgili soru üzerine Başkan Topbaş şu yanıtı verdi: “Asrın projesi dediğimiz önemli bir proje. Bunlara tanıklık ediyoruz. Bir taraftan en doğudan en batıya bir ulaşım aksı oluşurken diğer taraftan da kent içi trafiğe de katkı sunacak. Saatte yüz elli bin yolcu kapasitesi münasebetiyle köprülerdeki sıkıntıyı bir nebze alacağına inanmaktayım. 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunda en büyük armağan olacağını düşünüyorum. Gün saymaya başladık. Ulaştırma Bakanımızla da görüştük. Ekiplerimiz karşılıklı olarak çalışıyor. Şuanda banliyö hatları üzerinde çalışmalar sürüyor. Marmaray şuanda Ayrılıkçeşme’den Kazlıçeşme’ye kadar çalışacak. Kazlıçeşme’den Marmaray’a ulaşım için isteyenler için yeni otobüs hatları oluşturmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan Ayrılıkçeşme’de Kadıköy-Kartal metrosu ile aktarma olacak”

Başkan Topbaş dünyadaki birçok kentte ana problemin trafik ve ulaşım olduğuna dikkat çekerek, “İstanbul’da günlük hareketlilik giderek artmakta ve biz de yatırımlarımızın büyük bir bölümünü ulaşıma ayırdık. Ulaşımla ilgili başta metrolarla ilgili açıkça söyleyeyim kesenin ağzını açtık. Metro deyince akan sular duruyor ve yatırımlarımızı metroya yönelttik. Gelişmiş bir kentin en iyi ulaşım aksı olan metrolar için seferberlik var. Belki bugün sıkıntılar çekiyoruz ama yarın İstanbul çok daha farklı olacak. 2016’da 7 milyonluk bir kapasiteye kavuşmuş metro 2019’da inşallah 11 milyon günlük kapasiteye kavuşmuş İstanbul metrosundan bahsediyoruz” diye konuştu.

Esenler Otogarı’na Anadolu’dan gelen araçların da giriş yapması ve trafiğe neden olması ile ilgili bir soru üzerine de Başkan Topbaş “Anadolu yakasına tek noktaya otogar toplanması yerine cep otogarları ile binlerce otobüs hareketi o bölgede ciddi bir yoğunluk ortaya getirmekte. Yerlerinin bize tahsisleriyle ilgili çalışmalarımız var. Bu cep otogarlarının da ulaşım sistemleriyle entegrasyonu yapılacak” cevabını verdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ