logo

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Barbaros ve Yenisahra İmarını Konuştu

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Barbaros ve Yenisahra İmarını Konuştu

İBB Başkan Mevlüt Uysal iftar programına katıldığı Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde, Öztürkler Camii cemaati ile bölgenin imar planlarının konuşulduğu sohbet ile devam etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Sütçü Yolu Caddesi’ndeki İftar sonrası Ataşehir Barbaros Mahallesi’ndeki programına Öztürkler Camii cemaati ile sohbet ederek devam etti. Sohbetin ağırlıklı konusu, Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp gönderildiği İBB’den geri gönderilen Barbaros ve Yenisahra mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek Revize Uygulama İmar Planı (RUİP) oldu.

İmar konusunda iki seçenekleri olduğunu kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, bunları; bölgenin koşulları ve bölge sakinleri ile birlikte hazırlayacakları plan, ya da daha iyi önerişsi olan kiler yada kurumlar tarafından hazırlanacak olan plan olarak açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Ataşehir Barbaros Mahallesi’ndeki programına Öztürkler Camii cemaati ile sohbet ederek devam etti. Sohbetin ağırlıklı konusu, Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp gönderildiği İBB’den geri dönen Barbaros ve Yenisahra mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek Revize Uygulama İmar Planı (RUİP) oldu. Mahalle sakinleri 1/1000’lik Uygulama İmar Planının ne zaman çıkacağı konusunda soru yönelttikleri İBB Başkan Mevlüt Uysal’dan planın bir an evvel çıkarılması konusunda destek istedi.

Barbaros Mahallesinde mahalle sakinlerini dinleyen İBB Başkanı Uysal ekibindeki İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Bedri Sinan Gül’den vatandaşların konu ile ilgili öneri ve düşüncelerini not almasını ve mahalleyi temsilen dernek başkanlarının da aralarında olduğu bir gurup ile konunun görüşülmesi talimatını verdi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Bedri Sinan Gül’ün eşlik ettiği İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a Barbaros Mahallesi programında; Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Aytek Durak, Ak Parti Ataşehir SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) ve Ak Parti Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu üyesi Zafer Düşgün ile Osman Ünal’ın aralarında olduğu ilçe yöneticileri, Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Korkmaz ve Kaya Sönmez, Mahalle dernek ve STK temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ