logo

İBB ‘Bulut Bilişim’ Uygulamasıyla Teknoloji Ödülü Aldı

İBB ‘Bulut Bilişim’ Uygulamasıyla Teknoloji Ödülü Aldı

“Bulut Bilişim”, “Akıllı Şehirler”, “Nesnelerin İnterneti” gibi bir çok yeni konusunda hızlı girişimler uygulayan İBB, “İBB SaaS” IDC’de teknoloji alanında üçüncülük ödülü aldı.

İBB yeni dönemde “Bulut Bilişim”, “Akıllı Şehirler”, “Nesnelerin İnterneti” gibi bir çok yeni teknoloji konusunda hızlı girişimlerde bulunuyor. Bu girişimlerin son adımı olarak “Bulut Bilişim” başlığı altında yer alan “İBB SaaS” IDC’den üçüncülük ödülü kazandı.

İBB, yeni teknolojileri hızlı ve üretken bir biçimde İstanbul’un hizmetine sunmak için etkili çalışmalar sürdürüyor. İBB, “Bulut Bilişim”, “Akıllı Şehirler”, “Nesnelerin İnterneti” gibi bir çok başlıkta teknoloji atılımlarını sürdürürken IDC’den gelen ödül ile güven verdi.

İBB’nin “Bulut Bilişim” girişimi olan “İBB SaaS” projesi IDC Şirketinin “Bulut Yazılım Hizmeti” kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı. IDC’nin “Cloud & Data Center Summit 2019” etkinliği kapsamında verilen ödülü İBB adına Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Özgüner aldı.

İBB’nin ödül aldığı“Bulut Yazılım Hizmeti” kategorisinde ödül dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

1-Turkcell – DataScience Platform

1-Doğuş Teknoloji – Galataport Liman Yönetimi

2-Eczacıbaşı Bilişim – Algoritma

3-İstanbul Büyükşehir Belediyesi – İBB SAAS

3-Çalık Holding – HR E-Transformation

“İBB SaaS” ile bilişim hizmetleri daha efektif kullanılacak

Türkçe “Hizmet Olarak Yazılım” anlamına gelen “Software as a Service” (SaaS) kavramı yazılımların tamamen satın alınması yerine bir hizmet olarak kullanıldığı ölçüde ücretlendirilmesine olanak veren bir “Bulut Bilişim” süreci. İBB’nin sayısallaşma ve teknolojik dönüşüm sürecinin bir parçası olan “İBB SaaS” süreci “Bulut Bilişim” teknolojisinde İBB’nin ilerlemesinin ve kaynaklarını daha efektif kullanmasının aracı olarak geliştirilmekte. IDC’den ödül de alan girişim sayesinde İBB maliyetleri daha aşağı çekecek ve platformdan bağımsız olarak sürdürülebilir bilişim süreçleri geliştirebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ