logo

İBB İştiraki BELTUR’da 175 Kişinin İş Sözleşmesi Feshedildi

İBB İştiraki BELTUR’da 175 Kişinin İş Sözleşmesi Feshedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden olan BELTUR’da 175 kişinin iş akdine gönderilen kısa mesajla son verildi. Mesajda tüm haklarının ödeneceği kaydedildi.

Gönderilen mesajda 4857 sayılı kanunun 17. maddesi hatırlatıldı ve işçilerin tüm haklarının ödeneceği ifade edildi.

İBB yönetimi, Medya AŞ’deki, 184 personelin 50’sinin işine geçtiğimiz pazartesi günü son vermişti. İşten çıkarılan şahısların ak trol olduğu ve Ekrem İmamoğlu aleyhine yalan haberlerle düzenlenen kara propaganda kampanyalarına destek verdikleri iddia edilmişti.

İBB tarafından işine son verilenler, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu belirterek, İBB binasının önünde basın açıklaması yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden olan BELTUR çalışan175 kişi, işlerine son verildiğini gönderilen kısa mesajla öğrendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun ise işten çıkarma gerekçeleri arasında, hakaretlerin yer aldığını iddia ederek, açıklamasında, “Görevi millete hizmet etmek iken, hakaret etmeyi tercih edenlerle ilgili. Terörist, fetişist, vatan haini, FETÖ’cü, proje, hırsız, yalancı, ahlaksız gibi listeyi uzatmam mümkün. Hatta Whatsap gruplarında edilen sesli sessiz en ağır küfürleri de söyleyebilirim.” İddialarına yer vermişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ