logo

İBB ‘Kadıköy İETT Peronlarındaki Arbede’nin Gereğini Yaptı

İBB ‘Kadıköy İETT Peronlarındaki Arbede’nin Gereğini Yaptı

Kadıköy İETT peronlarında, sürücü ile kadın yolcu arasındaki arbede ile ilgili İBB’nin açıklamasında, “Otobüs AŞ çalışanı şoför hakkında, gerekli işlem yapılacaktır.” Denildi.

Dün yaptığımız açıklamanın çerçevesi ve sorumluluk anlayışımız gereği olarak, 29 Eylül 2020 Salı günü Kadıköy İETT peronlarında, bir sürücümüz ile kadın yolcumuz arasında yaşanan, üzüntü duyduğumuz arbedenin ardından yeni bir bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur.

Dünkü açıklamada olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ifade etmiştik.  Bu çerçevede ilgili birim ve yöneticiler hızlı ve titiz bir çalışma yürüttü. Elde edilen ilk bilgilere göre; Otobüs AŞ şoförünün, otobüse binince İstanbulKart’ını basmayan kadın yolcuya ikazda bulunduğu tespit edilmişti. Son durağa gelindiğinde, şoförün otobüsün orta kapısından inen kadın yolcuyu arkasından giderek peron alanında uyardığı, burada bir arbede yaşandığı görülmüştü.

Devam eden inceleme sonucunda, olay yeriyle ilgili kamera kayıtlarına erişildi. Elde edilen görüntüler hemen incelendi. Görüntülerde; şoförün, arkası dönük yürümekte olan kadın yolcuyu omzundan tuttuğu, bunun üzerine yolcunun bu harekete tekme atarak karşılık verdiği görülmüştür.

Şoförün, savunmada kalmak veya geri çekilmek yerine bu tutumu sergilemesini kurumumuz adına kabul edilemez buluyoruz. Bir görevlimizin, bir kadına fiziki temas yoluyla müdahalesi kabul edilemez. Kadın yolcumuzun refleks gösterip fiziki karşılık vermesi de bu prensibimizi değiştirmez. Ayrıca, görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla şoförün, kadın yolcuya mukabelesi ölçüsüzdür de. Bu şiddet, hiçbir şekliyle kabul edilemez. Otobüs AŞ çalışanı şoför hakkında, gerekli işlem yapılacaktır.

KADIKÖY İETT’DE NE OLMUŞTU?

İBB Basın Danışmanlığı tarafından  “Kadıköy İETT Peronlarında yaşanan sürücü ve kadın yolcu arasındaki arbede ilgili açıklama yaparak soruşturma süreci başlatıldığını duyurmuştu.

İBB OLARAK YOLCULARIMIZA SALDIRILMASINA GÖZ YUMAMAYIZ

İBB olarak, 29 Eylül Salı günü, bir kadın yolcumuz ile bir otobüs sürücüsü arasında yaşanan ve kurumumuzu son derece üzen arbede üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Kadıköy peron alanında, 29 Eylül Salı günü, bir kadın yolcumuz ile Otobüs A.Ş aracı sürücüsü arasında, üzüntü verici bir arbede yaşandığı rapor edildi.

Bugün sosyal medyaya yansıyan açıklamalara göre; bu arbede sırasında kadın yolcumuzun burnunun sürücü tarafından kırıldığı belirtilmiştir.

Konuyla ilgili, hemen soruşturma süreci başlatıldı.

Şoförün anlatımlarına göre ise; yolculuk sırasında İstanbulKart’ını basmayan kadın yolcu, kendisi tarafından uyarılmış. Şoför mahalinin hemen arkasındaki koltuklara oturan yolcumuz, kartını çıkaracağını ifade etmiştir.

Yine şoförün anlatımına göre, son durağa gelindiğinde, kadın yolcumuz orta kapıdan inip yürümüştür. Şoför, hemen arkasından giderek yolcuya, kart basmadığını hatırlatmıştır. Şoförün ifadesiyle, kadın yolcumuz tarafından kendisine tekme ve tokatla saldırı yapılmıştır.

Gerek şoförün olay sonrasında hastaneye giderek aldığı rapor, gerek perondaki saha görevlilerinin anlatımları da şoförü destekler ifadeler barındırmaktadır.

Şoförün ve saha görevlilerinin bu beyanlarına rağmen, konu titizlikle ve tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Soruşturma, gerek araç içi, gerek peron alanı kamera görüntüleri incelendikten sonra sonuçlanacaktır.

Kurum bünyesinde görev yapan hiç kimsenin, yolcularımıza saldırmasına göz yumamayız. Kadın yolcumuzun iddialarının doğru çıkması durumunda, mutlaka gereğinin yapılacağını bildirmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İBB Basın Danışmanlığı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ