logo

İBB MECLİSİ SEÇTİ ‘İSTANBUL’UN YENİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL’

İBB MECLİSİ SEÇTİ ‘İSTANBUL’UN YENİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, olağanüstü toplantıyla İstanbul’un yeni Başkanını seçti. CHP Adayı Ekrem İmamoğlu ile yarışan Ak Partili Mevlüt Uysal 179 oyla İBB Başkanı oldu.

179 oyla İBB Başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal, “Az laf çok iş vaat ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde başlayan ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı seçimde, AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla Kadir Topbaş’ın ayrılmasıyla boşalan Belediye Başkanlığı için seçim yaptı. Belediye Meclisi’nde 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız, toplam 309 Meclis Üyesi oy kullandı.

İlk turda AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy alırken, ikinci turda Mevlüt Uysal yine 179, Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı.

Yapılan kapalı oylamalarda Başkanın belirlenmesi için gerekli 207 oy çıkmayınca, 3 turda salt çoğunlukla belirlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 179 oyla yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

‘HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR’ ANLAYIŞIYLA HİZMET EDECEĞİZ

Seçim öncesi Belediye Meclisine hitap eden AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal, Başakşehir’de 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlayan ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti’de makam ve mevkinin sadece hizmet için olduğunu ifade eden Mevlüt Uysal, “Amacımız Allah rızasıdır ve milletimizin hayır duasını almaktır” dedi.

“İSTANBULLULARIN GÜVENİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

”İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimin dünyanın incisi İstanbul’a ve tüm milletimize hayırlı olmasını dileyerek, “Şahsımı Aziz İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçen değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Allah beni size ve İstanbullulara mahcup etmesin” dedi.AK Parti Grubuna ve tüm AK Parti teşkilatına bu çok önemli görevde şahsına gösterdikleri güven için teşekkür eden Mevlüt Uysal, şöyle konuştu; “Başta Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Bu şehre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetleri ile İstanbulluların ve milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde O’nun eserleri var. 1994 yılı bu bakımdan İstanbul için bir dönüm noktası olmuştur. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetimizin de desteğiyle bugüne kadar; altyapı ulaşım, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, kültür sanat, bilişim ve teknolojik yatırımlarla İstanbul’a önemli hizmetler yapıldı. Birçok önemli proje de devam ediyor.”“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile aynı dönemde, Başakşehir belediye başkanı olarak birlikte çalışma imkanı buldum. İstanbul’a hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Uysal, “Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır. Türkiye’yi taşıyan ve dünyada temsil eden bu nadide şehrimize karşı görevlerimiz var. Bugün burada “Bismillah” diyerek yola koyuluyoruz. Rabb’im yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 179, CHP’nin 127, MHP’nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor. Seçimde CHP’nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Kadir Topbaş, 22 Eylül Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine aday olduğu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde belediye başkanı seçildi.

2014’teki yerel seçimlerde de bu başarısını yineleyen Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından partisi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi. 28 Eylül 2017 tarihin de yapılan İBB Meclisi olağanüstü toplantısında yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ