logo

İBB Metro Açıklaması: İhaleler İptal, Projeler Değil

İBB Metro Açıklaması: İhaleler İptal, Projeler Değil

6 adet metro projesinin iptal edildiği yönündeki haberler hakkında açıklama yapan İBB, yaptığı yazılı açıklamayla projelerinin değil, ihalelerinin iptal edildiğini duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.om

Son günlerde 6 adet Metro projesinin iptal edildiği yönündeki haberler hakkında açıklama yapma gereği doğduğunu vurgulayan İBB, yaptığı yazılı açıklamayla, projelerinin değil ihalelerinin iptal edildiğini, yapılacak düzenlemelerle projelerin devam edeceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan ve 6 hattan oluşan metro projelerin değil, ihaleleri iptal edildiğinin altının çizildiği yazılı açıklamada, ihalesi iptal edilen Metro hatlarının yeniden değerlendirileceği daha ekonomik ve daha hızlı projelendirmek için yenilenmek üzere ihalelerin iptal edildiğinin altı çizildi.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir. Böylece toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi, İstanbul’un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları 1.000 kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘Her Yerde Metro Her Yere Metro’ hedefimiz doğrultusunda, söz konusu metro projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ