logo

İBB Öğrenci Yurtları 10’a Kapasite 2 Bin 800’e Ulaştı

İBB Öğrenci Yurtları 10’a Kapasite 2 Bin 800’e Ulaştı

Üniversite öğrencilerin en temel sorunlarından barınmaya çözüm sunmaya devam eden, İBB hizmete aldığı 3 kız öğrenci yurdunun resmi açılışı yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bizden önce ne yazık ki yapılmamış birçok şeyi yapmaya başlamak ya da bu açığı kapatmak, elbette sorumluluğumuzun bir parçası.

Açtıkları kreşler ve üniversite öğrencilerine sağladıkları eğitime katkı ve desteğin altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kız Öğrenci Yurdu açılışında yaptığı konuşmada, “Bizden önce ne yazık ki yapılmamış birçok şeyi yapmaya başlamak ya da bu açığı kapatmak, elbette sorumluluğumuzun bir parçası. Bizden önceki yönetime göre, İstanbul’un yurt sorunu yoktu. Kendileri için, enteresan bir düzen kurmuşlardı. İBB’nin bütçesiyle, yani 16 milyon insanımızın vergileriyle, parasıyla birlikte yurtlar inşa edip, sonra da kendilerine yakın olan vakıflara veya derneklere teslim etmeyi bir yöntem olarak kendilerine uygun görmüşlerdi.” dedi

ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 10 YURTTA 2 BİN 800’E ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan İBB Yurtları’nın sayısı 10’a yükseldi. Bugün toplu açılışı yapılan Maltepe Kız Öğrenci Yurdu, Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu, Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu ile öğrenci kapasitesi 10 yurtta 2 bin 800’e çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerin en temel sorunlarından biri olan barınma meselesine çözüm sunmaya devam ediyor. Üniversite eğitimi için il dışından gelen öğrencilere yönelik 2021 – 2022 Akademik yılında 622 öğrenci kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan İBB Yükseköğrenim Öğrenci Yurtlarının kapasitesi bu sene hızla arttı. İBB Yurtları, Başkan İmamoğlu’nun seçim vaatleri olarak ilk kez 2021 yılında hizmete başladı. Bugün toplu açılışı yapılan Maltepe Kız Yurdu, Eyüpsultan Kız Yurdu, Bayrampaşa Kız Yurdu ile yurt sayısı 10’a yükseldi. Öğrencilere hizmet veren toplam 10 yurtta öğrenci kapasitesi 2 bin 800’e çıkarıldı. 2023 – 2024 akademik yılında hizmet verilen öğrenci sayısının 5 bin olması hedefleniyor.

AYNI ANDA 3 KIZ ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında Maltepe, Bayrampaşa ve Eyüpsultan’da hizmete aldığı kız yurtlarının resmi açılışlarını gerçekleştirdi. Maltepe Yalı Mahallesi’ndeki yurdun bahçesinde gerçekleştirilen açılışta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç birer konuşma yaptı.

CUMHURİYET’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK

Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından birisinin eğitime olan inanç ve eğitimin bir hak olarak kabul edilmesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Eğitim, yalnızca imkanı olanların ya da belli bir grubun, belli bir cinsiyetin değil, bu güzel toprakların her köşesinde, en ücra köyündeki vatandaşımızın hakkıdır diye elde edilmiş kazanımdır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı sürerken, 1921 yılında ‘Eğitim Kurultayı’ düzenlediği bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Cumhuriyet, bize eğitimin bireyleri ve toplumu nasıl geliştirip dönüştürdüğünü ve en önemlisi de sosyal adaleti nasıl sağladığını, etkili olduğunu gösteren bir rejim, bir sistem. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak, eğitimin gereklerini yerine getirmek veya süreçlerini ayağa kaldırmak, aynı zamanda herkes için eşit eğitim hakkını da korumak ve geliştirmekle mümkün. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ