logo

İBB Şehir Hatları ‘Deniz Taksileri’ İstanbullulara Hizmete Başladı

İBB Şehir Hatları ‘Deniz Taksileri’ İstanbullulara Hizmete Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi olan Şehir Hatları A.Ş. tarafından üretimine yapılan projesinde yapımı tamamlanan 10 tane “Deniz Taksisi” ile hizmete başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, yapımı tamamlanan 10 tane “Deniz Taksileri”nin 1 Aralık günü itibari ile hizmete başladığını açıkladı.

İBB’nin iştirak şirketi Şehir Hatları A.Ş. tarafından “Deniz Taksileri”nin hizmete başlaması ile ilgili yapılan açıklama:

“2021 Ocak ayında, 170. Kuruluş yıl dönümümüzde yaptığımız lansman ile üretimine başladığımız Deniz Taksilerimizin 10’unu 11 ay içinde tamamladık.

Haliç Tersanesi’nde üretilen Deniz Taksilerimizden ilk 10 tanesi, 1 Aralık 2021 tarihinde hizmete başlayacak. 7/24 kullanılabilen 10 yolcu kapasiteli Deniz Taksiler aplikasyon ile çağrılabilecek.

İBB DENİZ TAKSİ UYGULAMALARI

İBB DENİZ TAKSİ IOS UYGULAMASI

İBB DENİZ TAKSİ ANDROİD UYGULAMASI

1 Aralık Çarşamba saat 07.00 itibarıyla İBB DENİZ TAKSİ uygulaması IOS işletim sistemleri için Apple Store’dan, Android işletim sistemleri için Play Store’dan indirilebilecek.

Yolcular seyahat etmek istedikleri iskeleleri, tarihi ve saati seçerek rezervasyon yapabilecek.

İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak Deniz Taksiler, 2022 yılında üretilecek 5 hibrit sistemli Deniz Taksi ile beraber toplamda 50 adet olacak.”

İBB DENİZ TAKSİ ÜCRETLERİ UKOME TARAFINDAN BELİRLENDİ

İBB Şehir Hatları İşletmesi “Deniz Taksileri” ücret tarifesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlendi.

Deniz Taksilerde, taksimetre modeli ile sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.

10 yolcu kapasiteli Deniz Taksilerin 1 mil dâhil açılış ücreti 100 TL. Alınan karara göre Deniz Taksi ücret tarifesi şu şekilde:

1 mil dâhil açılış ücreti 100 TL,

1-4 mil arası mil başına 75 TL (4 mil dâhil),

4-8 mil arası mil başına 60 TL (8 mil dâhil),

8 mil sonrasında mil başı 48 TL.

ŞEHİR HATLARI GENEL MÜDÜRÜ SİNEM DEDETAŞ’IN “DENİZ TAKSİLERİ” AÇIKLAMASI

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Deniz Taksileri”nin hizmete başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada,
“İBB Deniz Taksimiz İstanbullulara hizmet vermeye başladı. Haliç Tersanesi’nde ürettiğimiz İBB Deniz Taksilere uygulamamızı kullanarak 7 gün 24 saat rezervasyon yapabilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ