logo

İBB’den Daha Sağlıklı Kentsel Hareketlilik İçin İletişim Kampanyası

İBB’den Daha Sağlıklı Kentsel Hareketlilik İçin İletişim Kampanyası

İBB’nin “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler” iş birliği ve “Sağlıklı Şehirler Ortaklığı’nın (PHC)” desteğiyle “Risk İletişimi ve Kamu Bilgilendirme Kampanyası” başladı.

İBB’nin “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler” iş birliği ve “Sağlıklı Şehirler Ortaklığı’nın (PHC)” desteğiyle kısa mesafeli yolculuklara yönelik “Risk İletişimi ve Kamu Bilgilendirme Kampanyası” başladı. Yakın mesafelerde yürümeyi ve bisiklet gibi alternatif tekerlekli araçların kullanımını öneren proje; toplu ulaşıma olan güvenin artırılmasını amaçlarken bireysel otomobil kullanımının azaltılmasını da amaçlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bilgilendirme yaptığı billboard, üst geçit ve megavizyonlarda kampanyaya ait görseller İstanbullulara pandemi sürecinin devam ettiğini belirterek, toplu ulaşım araçlarındaki mesafe ve hijyen önlemleri hatırlatıyor ve alternatif ulaşım türlerini vurguluyor. 28 Eylül’de başlanan kampanya İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nın himayesinde yürütülüyor.

-HEM TÜRKÇE HEM İNGİLİZCE-

İBB, küresel pandemi krizi sırasında daha güvenli ve sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini teşvik etmek amacıyla hazırladığı kampanyanın insanlığın ortak geleceğine katkı yapmasını amaçlıyor. Tüm kampanyanın malzemeleri hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlandı. Hazırlanan malzemeler, dünyanın neresinde olursa olsun tüm belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık olarak paylaşıldı.

-DOKÜMANLAR HERKESİN KULLANIMINA AÇIK-

Ticari olmadığı sürece tasarım ve prodüksiyon dokümanları herkesin kullanımına açık olması planlandı. Dileyen belediye veya STK, https://koronavirus.ibb.istanbul/ adresine girerek bu dosyaları indirebilecek ve dokümanlarda belirtilen referansı vermek koşulu ile ihtiyacı olan düzeltmeleri yaparak kullanabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ