logo

İBB’den Dönen Yenisahra RU İmar Planı Meclisten Geçti

İBB’den Dönen Yenisahra RU İmar Planı Meclisten Geçti

Ataşehir Belediye Meclisi, İBB’den dönen ve düzenlenen, 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)’nı plan oy birliği ile kabul etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Büyükşehir Belediyesi’nin düzeltilmesi istemi ile gönderdiği ve Ataşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü tarafından gerekli düzenleme yapılarak komisyona gönderdiği Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 46 sayılı raporu Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 3.ve son oturumunda görüşüldü.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YENİSAHRA VE YAKIN ÇEVRESİ 1/1000 ÖLÇEK UYGULAMA İMAR (UİP) PLANINI GÖRÜŞEREK CHP VE AK PARTİ GRUPLARININ KABUL OYLARIYLA OY BİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ. TOP YENİDEN İBB'DE … İBB’den Dönen Yenisahra RU İmar Planı Meclisten Geçti https://www.itvhaber.com/ibbden-donen-yenisahra-ru-imar-plani-meclisten-gecti.html#.WxmpxEIdYy8.twitter

Recep Kenan paylaştı: 7 Haziran 2018 Perşembe

Mecliste yapılan oylamada, Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun yer aldığı gündemin 4. Maddesi CHP ve Ak Parti gruplarının müşterek oyları ile ve oy birliği ile kabul edildi.

Bu sonuca göre, İBB’ye gönderilen Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı (RUİP)nın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı gündemine alınarak görüşülmesi bekleniyor.

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 3. Birleşimi gündeminde yer alan maddelerden;

“1. Habitat Derneği ile protokol imzalanmasına ilişkin Hukuk Komisyonu ile Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 35/05 sayılı ortak raporu.” Oy çokluğuyla,

“2. Fen İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği tadilatına ilişkin Hukuk Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 36 sayılı raporu.” Oy birliğiyle,

“3. Şartlı Hibe Yardımına ilişkin Hukuk Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 37 sayılı raporu.” Oy birliğiyle,

“4. 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 30. Maddesine göre takas yoluyla devir işlemlerinin yapılmasına ilişkin Hukuk Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 38 sayılı raporu.” Oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 5. ve son maddesinde yer alan Yenisahra ve Barbaros mahalleleri 1/100 ölçek UİP’nını içeren ve İBB tarafından iade edilen düzeltilerek yeniden görüşülen “Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07/06/2018 tarihli ve 46 sayılı raporu.” Oylandı. İmar planını içeren rapor yapılan oylamada her iki grubun da kabul oyları ve oy birliği ile kabul edildi.

Oylama sonrası görüşlerini dile getiren Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını kutlayarak, gündemin 5. Maddesine yer alan Yenisahra ve Barbaros mahalleleri 1/1000 ölçek UİP’nı içeren raporun komisyondan geldiği şekliyle oylanmasını istedi.

PLANI OY BİRLİĞİ İLE GEÇİRECEĞİZ

Ak Parti Grup Başkan  Vekili Mustafa Cevat Arzık’da Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı kutlama mesajını ilettiği konuşmasında, “Geçen ay Büyükşehir Belediyesinden iade edilmiş olan Yenisahra ve Barbaros mahalleleri 1/1000 ölçek UİP’nın düzenlemeleri Planlama Bürosu tarafından yapıldı. Hızlı bir şekilde de Meclise gönderildi. Ben planlamadaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zaman kaybını minimuma indirdiler.  Büyükşehir’in iade gerekçelerinin büyük bir kısmı düzeltilerek tekrar Meclisimize getirildi. Biz de Ak Parti grubu olarak planı oy birliği ile geçireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

24 HAZİRAN SEÇİMLER HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı kutlama mesajı ile 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileğini ileten Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, birleşimi; gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 01/072018 Pazartesi günü ve Saat 17:00’de toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ