logo

İBB’NİN 2017 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

İBB’NİN 2017 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

ibb_butce_İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı Bütçesi İBB Meclisinde yapılan görüşmeler sonrasında yapılan oylamada 64 ret oyuna karşı 159 oyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı konsolide bütçesinin 42 milyar lira, kendi bütçesini de 18,5 milyar lira olarak belirlendiği, 16,5 milyar liralık yatırımın planlandığı, yılı sonunda yatırım miktarının 117 milyar lirayı bulacağı belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı konsolide bütçesi 42 milyar lira, kendi bütçesini de 18,5 milyar lira olarak belirlediklerini dile getiren Topbaş, konsolide bütçeden yatırıma ise 16,5 milyar lira ayırdıklarının altını çizdi. İstanbul’a 12 yılda toplam 95 milyar liralık dev yatırımlar yaptıklarını altını çizen Topbaş, 2017 yılı sonunda şehre yapılan yatırım miktarının 117 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Bütçe görüşmelerinde AK Parti adına İlyas Çelik, CHP adına Tarık Balyalı ve Tonguç Çoban konuşma yaparak İBB’nin 2017 bütçesini değerlendirdi. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2017 Yılı Bütçesi, 159 kabul 64 ret oyuyla kabul edildi.

Başkan Kadir Topbaş, ekonomi olarak dünyanın 117 ülkesinden, nüfus olarak da 123 ülkesinden büyük olan İstanbul’da yapılan her işin Türkiye ve dünyaya örnek olduğunu söyledi. “Sizlerle beraber yaptığımız hizmetler Türkiye’ye, hatta dünyaya model teşkil ediyor” diyen Kadir Topbaş, İstanbul’a yapılan hizmetlerin belediyecilik anlayışından çok daha üst düzey bir anlam taşıdığını ifade etti.

İBB olarak geçmiş yıllardaki ekonomik sıkıntılara ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine rağmen yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Topbaş, “15 Temmuz’da vatandaşımız Türkiye’nin geleceğini karartmaya fırsat vermedi. Çok şükür geride kaldı. Artık farklı bir süreç başlıyor. Türkiye Cumhuriyetii olarak bizim destansı kahramanlıklarımız var. 15 Temmuz’daki birlikteliğimizi sürdürebilirsek geleceğe emin adımlarla gideriz. Ülkemizdeki bu sıkıntılar nedeniyle yüzde 10 gibi bir gelir daralması olmasına rağmen, bu yılki konsolide bütçemizi yüzde 15 arttırdık. Çünkü İBB olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin ekonomik büyümesine ciddi bir katkı sunuyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ