logo

İBB’nin 5 Bin Yeni Taksi Plakası Talebine UKOME’den 10. Kez Red

İBB’nin 5 Bin Yeni Taksi Plakası Talebine UKOME’den 10. Kez Red

İstanbul’un kronikleşen, halkın desteğini aldığı iddia edilen yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, etapta 5 bin yeni taksi plakası talebi UKOME’de 10. Kez reddedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB’nin 5 bin yeni taksi talebi UKOME toplantısında 10. Kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun İBB’nin 5 bin yeni taksi talebinin 10. Kez reddedildiğini, @Mrt_Ongun “Kaliteli ve yeni taksi talebimiz, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 10. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine.”  İfadeleri ile duyurdu.

YENİ TAKSİ TEKLİFİ 10. KEZ REDDEDİLDİ

İstanbul’un kronikleşen, halkın desteğini aldığı iddia edilen ve çeşitli kesimler tarafından da onay gören yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, proje kapsamında kent genelinde hizmet veren 17 bin taksinin sayısının artırılmasını, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesini hedefliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 5000 taksi ilavesiyle başlatılacak olan yeni uygulamayı şu şekilde açıklamıştı:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, taksici esnafının maaşı, sosyal yardımlar ve tüm primler dahil, ortalama aylık net 6 bin 622 TL olacak. İBB, performanslara göre yılda iki kez prim ödeyecek.

İmamoğlu yeni taksi sistemi ile ilgili açıklamasında işe gidiş gelişlerinde servis hizmeti de sunulacak. Tek tip giyim dönemine geçilirken, giysiler yılda iki kez İBB tarafından sağlanacak. Günlük bir öğün yemek ücretleri ödenecek taksici esnafının çalışma süreleri haftada 45 saatle sınırlı olacak. Haftanın bir günü tatil yapabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ