logo

İBB’nin Büyükada Tahliye Engeline CHP’li Kaftancıoğlu’dan Açıklama

İBB’nin Büyükada Tahliye Engeline CHP’li Kaftancıoğlu’dan Açıklama

Büyükada’da İBB’ye devredilen binanın tahliyesi polis tarafından engellenmesine, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ilçe başkanlarında tepki geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TÜGVA’nın, mahkeme kararına rağmen Büyükada İskelesi’ni tahliye etmemesi ve tahliye işlemlerinin polis tarafından engellenmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Büyükada’da yerel seçimler öncesi İBB’ye devredilen iskele’nin üst katının yargı kararı ile tahliyesi polis tarafından engellendi. Yargı kararına rağmen tahliye için gelenleri engelleyen polise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi.

Canan Kaftancıoğlu: “Devletin polisi demeyi ayıp sayarım, TÜGVA’nın polisleri

CHP Parti örgütünün Türkiye genelinde polis için 3600 talebini gündeme taşıdığını, buradaki yapılan için devletin polisi denemeyeceğini kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaşananlar ile ilgili, “Devletin polisi demeyi ayıp sayarım, TÜGVA’nın polisleri” dedi.

İstanbul’un Adalar ilçesinde Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı mahkeme kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. Yargının İBB lehine tahliye kararı önce kaymakam ardından da polis tarafından engellendi.

İBB’nin tahliye işlemine engel olunması üzerine İBB’ye destek geldiği Büyükada İskelesi önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “CHP polise 3600 ek gösterge verilsin derken, devletin polisi demeyi ayıp sayarım, TÜGVA’nın polisleri içerdeki üç kişiyi koruyor, kimden koruyor?” diye sordu.

Adalar halkının hakkını savunurken sarp edilmesi nedeniyle hastanede

İstanbul’da 39 ilçe olduğunu hatırlatan ancak 38 ilçe başkanları ile açıklama yaptığını kaydeden Canan Kaftancıoğlu Adalar ilçe başkanının işlemler sırasında Adalar halkının hakkını savunurken sarp edilmesi nedeniyle hastanede olduğunu söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tahliye işlemi ile ilgili  yargı kararının gösterilmesi talebi üzerine, elindeki yargı kararının olduğunu ifade ettiği belgeyi basın mensupları ile paylaştı.

Büyükada İskelesi önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Adalar İlçe Başkanımız Adalar halkının hakkını savunmak için, hukuka uygun davranılmasını savunmak için, devletin polisi böyle bir şey yapmaz ama sanıyorum TÜGVA’nın polisleri darp ettiği için şu anda hastanede. Şu anda Araştırma Hastanesi’nde gözetim altında.

İBB büyükşehir Belediye Başkanımız göreve gelince ‘artık adama, kişiye, kişilere, vakıflara hizmet işi bitti’ demişti. O günden bu güne tüm CHP’li belediyeler İstanbul’un kaynaklarını, mülklerini oluşan rantı 3 – 5 kişiye değil 16 milyon İstanbulluya sunmak için çaba gösteriyor.

Arkamızda gördüğünüz, bakmaya doyamadığınız Ada iskelesi, 2015 yılında bir protokolle İBB’ye devredilmiş. Üst kısım ise 2018’de TÜGVA’ya 10 yıllığına kiralanmış. 10 yıllığına üstelik 2500 liraya kiralanıyor. Sonra öğreniyoruz ki burayı kiralayan vakıf ilgili bölümü üçüncü kişilere kiralanmış. İBB protokole aykırı olduğu için tahliye tebligatı yolladı ama tebligatın gereği yerine getirilmedi.

İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin 28 Mayıs tarihli kararıyla binanın tahliye edilmesi kararı yargı eliyle de tescil edildi.

Adalar Kaymakamı mı, TÜGVA kaymakamı mı bilmiyorum, iki kez tahliye için tarih veriyor, sonra erteliyor. Sonrasında ise kaymakam tatilde.

Devletin kamu görevlisi niye var, halka hizmet etmek için. Devletin polisi sizlerin hakkı hukukunu korumak için var. Ancak burada muhattap yok, gerekçe yok.  CHP polise 3600 ek gösterge verilsin derken, devletin polisi demeyi ayıp sayarım, TÜGVA’nın polisleri içerdeki üç kişiyi koruyor, kimden koruyor?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ