logo

İbrahim Ekşi Ak Parti 1. Bölge Aday Adayı

İbrahim Ekşi Ak Parti 1. Bölge Aday Adayı

ibrahim_eksiAdaylık başvurusu yapan İbrahim Ekşi Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. İbrahim Ekşi Ak Parti İstanbul 1. Bölge Aday Adayı.

Recep Kenan/itvhaber.com

7 Haziran Genel Seçimlerinde Ak Parti’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan İbrahim Ekşioğlu çok sayıda vakıf ve STK’da yönetici ya da üye olarak görev alıyor.

Görev Aldığı Sivil Toplum Kuruluşları;

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Geliştirme Vakfı Kurucu Üyesi, DEİK Türk – Kuveyt İş Konseyi Başkanı, DEİK Türk – Suudi Arabistan İş Konseyleri Başkan Yardımcılığı, DEİK Türk – Yemen İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, DEİK Türk – Bahreyn İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, DTİK ( Dünya Türk İş Konseyi ) Üyesi, TURKUVID ( Türk – Kuveyt İş Çevreleri Derneği ) Kurucu Başkanı, DÜNYEV ( Dünya Yetimler Vakfı ) Genel Başkan Yrd., Ekonomik İşler Başkanı, GYODER ( Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ) Üyesi, ULI ( Urban Land Institue ) İcra Kurulu Üyesi, RİDEF ( Rize Dernekler Federasyonu ) Üyesi, EKŞİOĞLU VAKFI Meclis Başkan Yardımcılığı, HAKKI EKŞİ Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkan Vekili, HAKKI EKŞİ CAMİİ Yaptırma ve Yaşatma Eğitim Kül.Derneği Başkanlığı,

İbrahim Ekşi Kimdir?

1960 Yılında Rize’nin İkizdere İlçesi’nde dünyaya gelen İbrahim Ekşi, okul ve iş hayatını birlikte yürüttü. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Ekşi, evli ve 4 çocuk babasıdır. 1958 yılında babası Hakkı Ekşi tarafından kurulan inşaat firmasını büyüterek 1984 yılında ailece Hektaş A.Ş.’ni kurdular. Bu tarihten itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan İbrahim Ekşi 1999 yılında firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Ayrıca 2007 yılında ailece kurdukları ve 2010 yılında halka arz edilen İdealist Gyo A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Hektaş İnşaat; İnşaat, Gayrimenkul, Enerji ve Eğitim başta olmak üzere, birçok alanda Edirne’den Kars’a yüzlerce projeyi tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmuştur. Hektaş A.Ş. 50.yılında ‘’İdeal bir İstanbul’da olması gereken herşeyi’’ içinde bulunduran İdealist Kent Projesi’ni gerçekleştirdi. Hektaş A.Ş. 2006 yılında yılın inşaat firması seçildi. Bu firmanın yaptığı İdealist Kent Projesi, 2007 yılında ‘’Yılın Konut Projesi Ödülü’nü’’ kazandı. Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü İdealist Gyo A.Ş, 2011 yılında uluslararası BID ( Business Initiative Directions ) kuruluşunun International Gold Star For Quality Award ödülüne layık görüldü.

İbrahim Ekşi ülkesine ve doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek gayesi ile birçok STK ’da görev aldı. Bunların başında; Türk şirketlerinin küresel pazara entegrasyonu için çalışmalarını etkin bir kamu-özel sektör işbirliği ile sürdüren DEİK ( Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu )’e bağlı Körfez İş Konseyleri’nde başkan ve başkan yardımcılıkları olarak aldığı görevler yer almaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ