logo

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu Yüksekleri İçin Kar ve Çığ Uyarısı

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu Yüksekleri İçin Kar ve Çığ Uyarısı

İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda, Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski uyarısı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İç Anadolu, Karadeniz, ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde iç ve yükseklerdeki karla kaplı yüksek ve eğimli kesimler için çığ uyarısı geldi.

ORTA, DOĞU KARADENİZ KIYILARI YAĞMUR, İÇ BÖLGELER VE YÜKSEKLER KARLI

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmede Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin’in batı ilçeleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların, kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

YÜKSEK KAR ÖRTÜSÜ BULUNAN EĞİMLİ YERLER İÇİN ÇIĞ RİSKİ UYARISI

Marmara ve Ege bölgelerinde parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenen değerlendirmelerde, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusu, Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde karla kaplı yüksek ve eğimli kesimler için çığ uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin’in batı ilçeleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski bulunmaktadır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:
Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklığının kuzeybatı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz’de yağış alan yerlerde 3 ila 5 derece azalacağı bekleniyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Marmara’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ