logo

İçerenköy Mahallesi İçin Doğru Tercih; SIRMA DOĞRU

İçerenköy Mahallesi İçin Doğru Tercih; SIRMA DOĞRU

Türkiye’nin en büyük mahallelerinden İçerenköy’de değişim zamanı geldiğini belirten mahalle sakinleri, bu değişimin Sırma Doğru isminde birleşmekle mümkün olacağını belirttiler.

Türkiye’nin en büyük mahallelerinden biri olan İçerenköy Mahallesi muhtarlığına, mahallenin aydınlık yüzü Sırma Doğru, yeniden aday olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde aldığı 14 bin 263 oyla tüm dikkatleri üzerine çeken Doğru, önümüzdeki dönem ipi göğüslemeye en yakın aday olarak çalışmalarına başladı.

Hazırladığı seçim bildirgesinde nasıl bir İçerenköy Mahallesi yaratacağına dair detaylı bilgi veren Sırma Doğru,  mahalle içi dayanışmayı, yardımlaşmayı güçlendiren, sorunlarının üstesinden gelme duyarlılığını gösteren ve mahalleden çıkarak kente, kentten ülkeye sahip çıkma bilinçliliğini geliştiren bir İçerenköy Mahallesi oluşturmak için var gücüyle çalışacağının altını çizdi.

Sırma Doğru yaptığı açıklamada; bir önceki dönem nasıl aday olarak öne çıktığını ve o süreçte yaptığı çalışmaları şöyle özetledi:

“Demokrasimizin en temel yapı taşlarından biri olan muhtarlık kurumunun yaşadığım mahallede halkla bütünleşmesini her zaman hayal ettim. Mahallemizi, burada yaşayanlarla birlikte şekillendirmek için “Nasıl bir İçerenköy Mahallesi istiyoruz?”, “Nasıl bir mahalle olmalı?” soruları üzerinde yaptığımız sohbetler ve görüşmeler ile yola çıktık.

Bu süreçte İçerenköy Muhtar adayı olmam öne çıktı. İçerenköy Mahallesi’nde kurulu bulunan sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri ve mahallenin ileri gelenleri ile görüşmeler gerçekleştirerek adaylığımız konusundaki görüşlerini aldık. Muhtar adaylığım bireysel aldığım bir karar değil, İçerenköy Halkının ortaklaşmasıdır. Bizlere gösterdikleri destek sonucunda aday olmaya karar verdik. Böylece, İçerenköy Muhtarlığı seçim çalışmalarına 2013 yılı Aralık ayı itibari ile başlamaya karar verdik.

Ocak 2014 tarihinde İçerenköy, Yeni Yol Caddesi üzerinde “Muhtarlık İletişim Bürosu”nun açılışını gerçekleştirdik. Büro açılışımıza siyasi parti temsilcileri, dernek ve vakıf yöneticileri, site yöneticileri, emekli öğretmenler, İstanbul Tabip Odası, TMMOB üyesi mühendis ve mimarlar, KESK ve DİSK sendikalarında başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve elbette İçerenköy Halkı katılım sağlayarak desteklerini ifade ettiler. “Muhtarlık İletişim Bürosu”nun açılışı ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik.

“HEDEFİMİZ DAHA ÇOK İNSANI SANDIĞA GÖTÜRMEK”

Muhtarlık çalışmalarına başladığımız andan itibaren genci yaşlısı, kadını erkeği bir gönüllü ordusu ile birlikte İçerenköy Mahallesi’ni sokak sokak, ev ev dolaştık. Muhtarlık çalışmalarımıza her gün 30 civarında gönüllü katılım sağlıyordu. Çalışma süresince kendimizi ve nasıl bir İçerenköy istediğimizi ifade ettiğimiz 35.000 broşürün dağıtımını gerçekleştirdik. Mahalle halkı ile her zaman yüz yüze iletişim kurarak beklentilerini ve taleplerini dinledik.

Geçen seçimde muhtarlık seçiminde ciddi sayıda vatandaşın oy kullanmadığını gördük. Şimdi bir amacımız da oy kullanmayanların kullanmasını sağlamak, sandığa taşımaktır.

Muhtarlık çalışmalarımıza katılan gönüllülerle birlikte çocuklara yönelik eğitici-öğretici atölye faaliyetleri, sinema gösterimleri, kadın haklarına ve çevre soruna ilişkin paneller gerçekleştirdik. Bu faaliyetleri gerçekleştirerek bir parça da olsa nasıl bir İçerenköy istediğimizi, İçerenköy halkına anlatmaya çalıştık.”

SIRMA DOĞRU KİMDİR?

1965 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Alibeyköy Lisesi’ni bitirdikten sonra profesyonel iş hayatı başladı. 1986 yılında İstanbul Tabip Odası’nda çalışmaya başladı ve 2013 yılında buradan emekli oldu. Çalışma hayatı boyunca ve sonrasında, sosyal ve eğitim projeleri ile çeşitli derneklerde görev aldı. 28 yıldır İçerenköy, Karsan Sokak’ta ikamet ediyor. Evli olan Sırma Doğru’nun; biri 24, diğeri 14 yaşında iki oğlu var.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ