logo

İdris Güllüce ‘Mahalle Tarzı Dönüşüm Tercihimiz’

İdris Güllüce ‘Mahalle Tarzı Dönüşüm Tercihimiz’

idris-gulluce-mahalleÖrnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan dönüşüm projesi protokolü imzasında konuşan Bakan İdris Güllüce dönüşümde mahalle tarzının tercihleri olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber .com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan dönüşüm projesi protokolü imzasında konuşan Bakan İdris Güllüce kentsel dönüşümde mahalle değerlerini korumak istediklerini, siyasal ve geleneksxel olarak mahalle tarzını tercih ettiklerini söyledi.

ÖRNEKTEPE VE SÜTLÜCE’DE 28 DÖNÜMDE DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol imzalandı.

Örnektepe’de yıkımı gerçekleştirilen ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan 28 dönümlük projenin ilk aşaması başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokolü”nü imzaladı.

Türkiye’de ciddi bir şekilde kentsel dönüşüm yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümün bakanlıklarının haricinde Başbakanlığa bağlı TOKİ tarafından da yürütüldüğünü kaydetti.

‘DÖNÜŞÜMDE MAHALLE TARZI TERCİHİMİZ’

Kentsel dönüşümün yeni bir proje olduğunu aktaran Güllüce, “Mahalle tarzı hem siyasal olarak tercihimiz hem de geleneksel olarak tercihimizdir. Çünkü mahalle, metropolleşen İstanbul’da bir tarzdır. Çocukluğumuzda mahalleler arasında maç olurdu. Mahalleler arasında kavgalar olurdu. Bizim mahalle, sizin mahalle olurdu. ‘Bizim mahalle’ olmanın bir takım özellikleri vardı. Bu toprakların kendine has özellikleri var. Komşuluk, arkadaşlık, ağabeylik değeri gibi. Mahallenin ağabeyi, amcası gibi. Başka topraklarda bilinmeyen ama asırlardır bu topraklarda üretilen değerler var. Mahalle değerinin korunmasından yanayız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ