logo

Iğdır’da Bombalı Saldırı: 14 Polis Şehit

Iğdır’da Bombalı Saldırı: 14 Polis Şehit

igdir-polis-araci-saldiriIğdır, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan araca PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenledi. PKK’nın hain saldırısında şehit sayısı 14.

Recep Kenan/itvhaber.com

Iğdır’dan, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen hain saldırıda 14 polis şehit oldu.

Acı Haber Sabah Saatlerinde Geldi

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi.

PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 14’ü şehit olurken bazı polisler de yaralandı.

Vatandaş Kan Vermek İçin Hastaneye Akın Etti

Bu arada, Iğdır’daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi’ne geldi.

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

İçişleri Bakanı Iğdır’a Gidiyor

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’na görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırının ardından Iğdır’a gidiyor.

Altınok, yaşanan gelişmeler hakkında yetkililerden geniş kapsamlı bilgi alarak, Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislere ziyarette bulunacak.

13 Gün Önce De Saldırı Olmuştu

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK’lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı.

Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ