logo

İki Bin İstanbullu Trafiksiz Üsküdar’da Koştu

İki Bin İstanbullu Trafiksiz Üsküdar’da Koştu

İBB tarafından ‘İstanbul’u Koşuyorum’ kapsamında “Trafiksiz bir Üsküdar’da koşmak ister misin?” sloganıyla düzenlenen etkinlikte İstanbullular araçsız ve trafiksiz bir Üsküdar’da koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İstanbul’u Koşuyorum’ etkinliği, “Trafiksiz bir Üsküdar’da koşmak ister misin?” sloganı ile yapıldı. Engelli vatandaşların da renk kattığı etkinlikte iki bin İstanbullu varış noktasına ulaşmak için kıyasıya yarıştı. Erkeklerde birinciliği Mestan Turhan, kadınlar da ise Damla Çelik kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serilerinin bu yıl ikinci yarışı bugün Üsküdar’da düzenlendi.

“Trafiksiz bir Üsküdar’da koşmak ister misin?” sloganı ile gerçekleştirilen, engelli koşucuların da renk kattığı etkinlikte yaklaşık iki bin İstanbullu araçsız ve trafiksiz bir Üsküdar’da koştu. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Spor İstanbul Genel Müdür Vekili Yusuf Önen de katıldı.

Üsküdar sahilinde 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen çipli koşuda, Erkekler Genel Klasman Kategorisi’nde birincilik kürsüsüne 31:41 dakikalık derecesi ile Mestan Turhan çıkarken, 32:10’lik derecesi ile Aykut Taşdemir ikinci, 32:15’lik derecesi ile Abdullah Tuğluk üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Kadınlar Genel Klasman Kategorisi’nde ise 38:36 dakikalık derecesi ile Damla Çelik bitiş çizgisine ilk ulaşan koşucu oldu. 40:20 dakikalık derecesi ile Elif Mert ikincilik kürsüsüne çıkarken, 43:28 dakikalık derecesi ile Emine Baydilli yarışı üçüncü olarak tamamladı.

İstanbulluların hem yarışıp hem de renkli bir Pazar geçirdiği etkinlik, nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başladı. DJ Performansı ile renk bulan etkinlik ödül töreni ile sona erdi.

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Bu yıl ki ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisi biri özel etap olmak üzere 5 etaptan oluşacak. “İstanbul’u Koşuyorum” 4. Sezonun ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile Mart ayında gerçekleştirilmişti. Üsküdar Etabı sonrası yarışlar; Caddebostan Etabı, Bakırköy Etabı ve serinin son yarışı olan Bebek Etabı ile yıl boyu devam edecek.

İLK KOŞU 2016’DA YAPILDI

‘İstanbul’u Koşuyorum’ projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi.

10 km’lik parkurlarda koşulan yarışlar, elektronik zamanlama çipleri ile ölçülüyor. Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek ‘İstanbul’u Koşuyorum’ madalyasını tamamlamış olacaklar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ