logo

İkinci El Araç Satışına 6 Ay ve 6 Bin Kilometre Kısıtlaması Geliyor

İkinci El Araç Satışına 6 Ay ve 6 Bin Kilometre Kısıtlaması Geliyor

İlk tescilden itibaren 6 ay geçmeden sıfır araçları satamayacaklarını duyuran Ticaret Bakanı Mehmet Muş, araç satışında 6 bin km şartı getirileceğini kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tüzel kişilikler ve şirketlere Otomobil satışında ilk tescilinden itibaren 6 ay yada 6 bin kilometre sınırı geliyor. Kısıtlamadaki amaç şirketlerin yatırım amaçlı araç alımını engellemek olarak açıklanıyor

İkinci El Oto Satışına 6 ay kısıtlama yada 6 bin kilometre kısıtlamasının öncelik dikkate alınarak ayrı ayrı mı değerlendirileceği, yoksa iki kısıtlamanın da birlikte mi uygulanacağı netleşmedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, getirilecek düzenleme ile tüzel kişilikler, şirketler, galeriler ve araç kiralama şirketlerinin ilk tescilden itibaren 6 ay geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacaklarını duyurdu. Muş ayrıca satış için 6 bin kilometre sınırlaması getirileceğini de açıkladı.

Piyasada “2. el sıfır” şeklinde ilanların olduğuna birbirini tetikleyen otomobil fiyatlarına dikkat çeken, Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yaptığı açıklamada, “İlk tescilden 6 ay geçmeden ve araç 6 bin kilometreyi geçmeden satışa kısıtlama getirilecek. Bununla birlikte fiyatların üzerinde baskı oluşturulmasının önüne geçebileceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ