logo

Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk ‘19 Mayıs Bağımsızlığın İlk Adımıdır’

Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk ‘19 Mayıs Bağımsızlığın İlk Adımıdır’

Mehmed Öztürk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınlayan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 19 Mayıs’ın asil bir milletin uyanışı olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs 1919!un tarihe altın harflerle yazılan şanlı mücadelenin başlangıcı, kaderimiz ve karakterimiz olan bağımsızlığın ilk adımı olduğuna işaret eden Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın asil bir milletin uyanışı, sırlarca dünyaya yön vermiş bir medeniyetin yeniden şahlanışının yıldönümü olduğunu vurguladı.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919, tarihe altın harflerle yazılan şanlı mücadelenin başlangıcı, kaderimiz ve karakterimiz olan bağımsızlığın ilk adımıdır. Aziz vatanın prangalardan kurtuluşu, asil bir milletin uyanışıdır. Asırlarca dünyaya yön vermiş bir medeniyetin yeniden şahlanışıdır.

Üstünden tam 101 yıl geçmesine rağmen bu ateş, o zaman öylesine kuvvetli yakılmış ve öylesine emin ellere emanet edilmiş ki sönmeden bu günlere kadar taşınabilmiştir. Bugünün gençleri; atalarının sarsılmaz iradeleri, tükenmeyen güçleri ve milletine olan inançları sayesinde koruyacak ve savunacak değerlere sahip oldular.

Şimdi gençlerimize düşen, kendileri için sağlanan tüm imkanları kullanarak; eğitimli, vatansever, üreten, düşünen, çağın gereklerine uyan ancak özünden kopmadan hareket eden bireyler olmak için çalışmaktır. Gençlerimiz, biraz sıkıntılı geçen bugünlerimizi atlatmak için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda Güçlü ve Büyük Türkiye idealine ulaşmak için tasarlayıp yaptıkları çalışmalarla bize güç veriyorlar. Meslek Liseli gençlerimiz, ürettikleri sağlık malzemeleri ile diğer liselerimizdeki tüm gençlerimizde her alanda ortaya koydukları yenilikçi fikirleriyle Milli Teknoloji hamlesine her geçen gün daha fazla katkı sağlıyorlar. Böylece daha önce de olduğu gibi bu zorlu günleri de gençlerimizin zekası, azmi, gücü ve ürettikleri sayesinde daha kolay atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyor; kendini milletine adayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Mehmed ÖZTÜRK

Ilgaz Belediye Başkanı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ