logo

Ilgaz Derbent’e 250 Motosikletle ‘İstiklal Sürüşü’ Çıkartması

Ilgaz Derbent’e 250 Motosikletle ‘İstiklal Sürüşü’ Çıkartması

İnebolu’dan Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nu ve Milli Mücadelemizi kutlama etkinliklerinin 100. Yılında “250 Motosikletle İstiklal Sürüşü” ile Ilgaz Derbent Şehitler Anıtı’nda.

İnebolu’dan başlayarak Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nu ve Milli Mücadelemizi kutlama etkinliklerinin 100. Yılında Ilgaz’ımızda Derbent Şehitler Anıtında önemli bir program gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında İstiklal yolu başlangıcı İnebolu’dan 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği tarafından getirilen sembolik cephane ve mühimmat “İstiklal Motosiklet Sürüşü” ile Ankara’ya ulaştırılmak üzere Çankırı Motosiklet Derneği’ne teslim edildi.

Kurtuluş Savaşı‘nda verilen mücadelemizin önemli ikmal güzergahı İnebolu’dan başlayan ve Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu kutlamalarına bu yıl “İSTİKLAL SÜRÜŞÜ” damgasını vurdu.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “İstiklal Motosiklet Sürüşü” Programı bu yıl Çankırı Motosiklet Derneği’nin de katılımıyla daha geniş bir motosikletli kitlesiyle gerçekleşti.

Etkinlik Kastamonu’ya bağlı İnebolu ilçesindeki limandan başlayarak, buradan alınan temsili cephaneliğin nakli motorcular tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlik İnebolu-Kastamonu güzergahında Ilgaz Derbent Şehitler Anıtı ve Çankırı ili, akabinde Ankara’da Anıtkabir’e doğru devam etti.

Etkinliğin Ilgaz’daki kısmında saat 10.00’da başlayan tören Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün ev sahipliğinde ve İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam’ın gözetiminde gerçekleşti.

Etkinliğe Kastamonu 37 Riders ve Çankırı Motosiklet Derneğinden 250 motosikletli katıldı. Etkinlikte Derbent anıtında İstiklal Marşının ardından keşkek ikramı yapıldı.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ve İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam günün anlamına özgü kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

Etkinlik sonunda kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk şu ifadelere yer verdi:

“İnebolu’dan Gelen Selamı Aldık. İstiklal Yolu Etkinliklerimizin 100. yılı kapsamında “İnebolu’dan Ankara’ya: İstiklal Sürüşü” etkinliğimizi Derbent Şehitler Anıtında gerçekleştirdik. 250 kişilik motosikletli ekibine keşkeğimizden ikram ettik ve motorcularımızı Yıldıztepe Turizm Merkezimize davet ettik. İnebolu’dan gelen temsili cephanelik emanetimizi Kastamonu Motosiklet ekibinden alarak Çankırı motosiklet ekibine teslim ettik. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ