logo

ILGAZ TÜNELİ ‘15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ’ OLDU

ILGAZ TÜNELİ ‘15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ’ OLDU

M.Emin Akbaşoğlu: “Ilgaz ve Çankırı’nın 1. ve 2. “İstiklal Mücadelemiz”de “İtiklal Yolu” işlevi ve şehitlerimize ithafen Ilgaz Tüneli’nin adı 15 Temmuz İstiklal Tüneli oldu.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Başbakan ve Ulaştırma Bakanına İstiklal Yolu niteliği dolayısıyla yaptıkları teklifin kabul edildiğini ifade eden Çankırı Milletvekili Av. Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ilgaz Tüneli’nin adının 15 Temmuz İstiklal Tüneli olarak tescillendiğini açıkladı.

“İSTİKLAL YOLU” TESCİLLENDİ

Çankırılıları buluşturan vakıf, federasyon ve derneklerin çalışmalarına vakfedenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çankırı Milletvekili Av. Muhammed Emin Akbaşoğlu, bir teşekkürü de Vatan müdafası söz konusu olunca öncülüğü yapan Çankırı’ya Çankırılılara ederek; “İstiklal mücadelesindeki önderliğinin işareti olan ve haftaya da yürüyüşü yapılacak olan “İstiklal Yolu” tescillenerek tüm dünyaya ilan edilmiştir. 1. İstiklal mücadelesindeki zaferin yolu; İnebolu – Kastamonu – Çankırı – Ankara yolu İstiklal Yolu Olarak tescillenmiştir” diye konutu.

ILGAZ TÜNELİ’NİN ADI ‘15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ’ OLDU

Çankırı’nın ikinci kez verilen istiklal mücadelesinin yolu olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, bu kapsamda Çankırı’nın önemine dikkat çekerek; “2.istiklal zaferinin yolu da bu yol olmuştur. 15 Temmuz gecesi Sayın Başbakanımız, Ilgaz – Çankırı – Ankara yolunu takip ederek Çankaya’ya ulaşmış ve milletin yönetime el koyduğu hakikatini tüm dünyaya haykırmıştır. Ilgaz ve Çankırı ikinci “İstiklal Mücadelemiz”in de kilit taşı, nüvesi olacak payeye erişmiştir. Başbakanımıza bunu arz ettiğimde memnuniyetini ifade etti. Bu sebeple de Ulaştırma Bakanlığımıza ve Başbakanımıza 215 Çankırı’da 11 olan, 15 Temmuz şehitlerimizin anısına Ilgaz’da yapılan Ilgaz Tüneli’nin adının Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli adının verilmesini teklif ettik. Ulaştırma Bakanımız tarafından Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli olarak ifade edildi” dedi.

2.İSTİKLAL MÜCADELESİNDE ÇANKIRILILAR BAŞTA

Muhammed Emin Akbaşoğlu konuşmasını, “Dedelerimiz 1. İstiklal Mücadelesinde o fonksiyonu icra etmemiş olsaydı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmazdı, Vatanımız elden giderdi. Biz mahvı perişan olup tarih sahnesinden silinirdik. Aynı fonksiyon 15 Temmuz için de geçerlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği “İkinci İstiklal Mücadelesi” sözü bu manada çok büyük bir anlam taşımaktadır. 2. İstiklal Mücadelesinde Çankırılılar olarak bu işe sahip çıkan şehirlerin başında geliyoruz” ifadeleri ile sürdürdü.

 

ÇANKIRIMIZ TÜRKİYE’NİN MAYASI, KİLİT TAŞI, ÇİMENTOSUDUR

15 Temmuz gecesi haberi alır almaz parti ayrımı olmaksızın 30 bin Çankırılının meydanlarda toplandığını kaydeden M.Emin Akbaşoğlu, Çankırı’nın davaya sahip çıktığını hızlı bir şekilde gösterdiğini ifade ederek; “Bunun yansıması olarak özellikle Ankara’da 11 Çankırılımız şehit oldu. Bu şehitlere ithafen ve 1. İstiklal Yolu ile 2. İstiklal Yoluna ithafen Sayın Ulaştırma Bakanlığımıza ve Başbakanımız Ilgaz Tüneli’nin ismini; “15 Temmuz İstiklal Tüneli” olmasını teklif ettik. Geçen Pazar günü  Ulaştırma Bakanımız tarafından basının huzurunda; Ilgaz Tüneli’nin ismi,  “15 Temmuz İstiklal Tüneli” olarak tescillenmiş oldu. Hem 1. Ve 2. İstiklal Mücadelemizdeki şehitlerimizi daima hatırlayacağız. İstiklalimizi de, İstikbalimizi de, geçmişimizi de, geleceğimizi de buna göre şekillendireceğiz. İşte bütün bunlara bakınca Çankırımız Türkiye’nin mayası, kilit taşı, çimentosudur. Çankırılılar bulundukları yerde Türkiye’yi mayalaması gerekiyor” dedi.

DÜNYANIN BAŞKENTİ İSTANBUL, TÜRKİYE’NİN ÖZÜ ÇANKIRI

İstanbul’da 300 bini bulan Çankırılının birlik ve beraberliğini sağlayan ve buluşturan vakıf, federasyon, dernek ve diğer STK’ların çalışmalarında öncülük edenlere, emeği olanlara teşekkür eden Çankırı Milletvekili Av. Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Dünyanın başkenti İstanbul… Türkiye’nin de kilit taşı, özü, tadı – tuzu Çankırımız. Çankırımız, Çankırılı olmak bizim övünç kaynağımız. Zira din ve devlet, vatan ve millet müdafaası denilince öncülüğü, sancaktarlığı hep Çankırılılar yapmıştır. İstiklal mücadelesi bunun örnekleri ile doludur. Sayın Valimizin önderliğinde “İstiklal Yolu” bütün Türkiye ve dünyaya tescillenmiştir” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ