logo

İlgezdi: 23 Nisan Yarışmalarımıza Başvuru Devam Ediyor

İlgezdi: 23 Nisan Yarışmalarımıza Başvuru Devam Ediyor

CHP’nin Milli Egemenliğin 100. yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir, beste yarışmalarının başvurularının pandemi nedeniyle uzatıldığını açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP’nin Milli Egemenliğin 100. yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir, beste yarışmalarının başvurularının pandemi nedeniyle uzatıldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Yön Radyo’da Ulaş Can’ın hazırlayıp sunduğu Bizim Stüdyo canlı yayınına katılarak CHP’nin 23 Nisan projelerini aktardı. 

CHP’li İlgezdi 100’üncü yılını kutladığımız milli egemenliğimizin Cumhuriyet Halk Partisi ve halkımız için çok önemli bir gün olduğunu hatırlatarak, “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diyerek, işgali topraklarından yırtıp atan, türlü yokluk ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuranlarla onur duyuyoruz” dedi.

YARIŞMAYA ÇAĞRI

Pandemi süreci yüzünden 23 Nisan’ın 100’üncü yılını hakkettiği şekilde kutlayamamanın burukluğunu yaşadığını ifade eden Gamze Akkuş İlgezdi, “Bu 23 Nisan’a ülkemiz ve dünya çok olağanüstü şartlarda giriyor. Eğer dünya ve ülkemiz pandemi sürecini yaşamasaydı 23 Nisan’ı 100’üncü yılına yakışır şekilde kutlayacaktık” diye konuştu.

CHP’nin 23 Nisan yarışmasının pandemi süreci nedeniyle ertelendiğini de hatırlatan İlgezdi, “Çocuklar için resim, şiir ve beste ile büyükler için beste kategorilerinde yaptığımız yarışmaya eser göndererek 23 Nisan coşkumuzu yaşatalım” dedi.

Yaşanan şartlar nedeniyle yarışmamızın son başvuru tarihini süresiz uzattıklarını, hayat normale dönünce yeni yarışma takvimini açıklayacaklarını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Demokrasi ve TBMM’nin açılmasının 100. Yıldönümü temalarında yaptığımız yarışmaya katılan eserler bizden sonraki kuşaklara kalacağı için çok heyecanlıyız” dedi.

CHP’DEN İKİ YENİ 23 NİSAN PROJESİ

CHP’li İlgezdi, “İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle yurttaşlarımızın evlerinden çıkmadan 23 Nisan coşkusunu yaşamaları ve yaşatmaları için iki proje açıkladık. “Cama Yansıyan Kardeşlik” ve “Zaman Kapsülü” projeleri” diyerek iki proje hakkında bilgi verdi.

İlgezdi “Cama yansıyan kardeşlik projemiz için 24 Nisan 2020 tarihine kadar büyüklerimizden çocuklarının barış temalı 23 Nisan resimlerini camlara asıp fotoğraflarını #dünyayıbarışlaiyileştireceğiz ve #yurttabarışdünyadabarış hastagleriyle sosyal medyadan paylaşmalarını istiyoruz” diyen İlgezdi  gelen resimlerin ileride bir kitap olarak pandemi sürecinde 23 Nisan’ı anlatacak değerli bir eser ortaya koyacaklarını ifade etti.

Zaman kapsülü projesi hakkında da bilgi veren Gamze Akkuş İlgezdi, “Zaman Kapsülü Projesi için bir web sayfası hazırlıyoruz. Gelen tüm resim, video ve yazıları bu sayfaya yükleyeceğiz. 1 sene sonra erişime açılacak olan web sitesi ile pandemi günlerinde yaşanan 23 Nisan’da geleceğe umut dolu, sağlık ve barış içinde yaşayan dünya için temennilerimizi görmüş olacağız. İnsanlık tarihi direniş ve umudun tarihidir. Ulusal egemenlik mücadelesi de zorlu günlerde kazanıldı. Biz umudumuzu ve barışa olan inancımızı kaybetmeden dünyayı barışla iyileştireceğiz. 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacağız” dedi.

Zaman kapsülü projesi için zamankapsulu@chp.org.tr adresine çocukların duygu ve düşüncelerini resim, şiir, video şeklinde paylaştıklarını söyleyen İlgezdi, “Zaman kapsülünü dünya çocuklarına da açtık. Dış temsilciliklerimiz eliyle başka ülke çocuklarının da barış temennilerini alıyoruz. Onları da yayınlayacağımız internet sitesine koyacağız. Bu konuda da bir kitap çıkararak tarihe not düşeceğiz” dedi.

KORONA’DA İKTİDAR TABLOYA HAKİM DEĞİL

Ulaş Can yayının sonunda İlgezdi’nin hekim olduğunu hatırlatarak koronavirüs üzerine değerlendirmelerini sordu. İlgezdi vaka sayısında Türkiye’nin 90 bini aştığını, bu sayı ile İran ve Çin’i geçtiğini ifade ederek, “Daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için iktidarı, muhalefeti, belediyeleri, halkı hep birlikte bir yol yürümek zorundayız” dedi.

Sağlık çalışanlarına bile yeterli test yapılmadığını hatırlatan İlgezdi, “Süreci yönetmek, sorunları çözmek önemli ancak sağlıkçılara test uygulanmıyor, vatandaşlar maskeye, eldivene ulaşamıyor, karantina altına alınan yerleşim yerlerine yardımlar gitmiyor. Tüm bu göstergeler iktidarın salgın tablosuna hakim olmadığını gösteriyor” dedi.

Tüm engellemelere rağmen CHP’li belediyelerin ellerinden gelen yardımları yaptığını ifade eden İlgezdi, “Birçok ülke salgın nedeniyle yurttaşlarına çok ciddi rakamlar ayrılırken, bizde salgın için mücadele bütçesi vatandaştan bulunmaya çalışıyor” dedi. 

İlgezdi, hükümetin tedbirler alması gerektiğinin altını çizerek, “Yapılması gereken test sayılarının artırılması, sağlık personelinin korunması, vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, borçlarını erteleyecek kapsamlı bir tedbirler paketi. Evde kalın çağrısı yapılıyorsa bunun koşullarının sağlanması gerekiyor” dedi.

“YAŞAMAK KADINLARIN DA HAKKI”

İlgezdi “Dışarıda virüs, içeride şiddet var” diyerek kadın ve çocukların bu sürecinde en büyük mağdurları olduğunu kaydederek, “Kadınların ve çocukların kaygı ve korkuları tekrar başladı. Aile içi şiddet tablosu hiç iç acıcı değil. Dışarıda virüs var evde şiddet var. İktidar kendisine karşı suç işlediğini iddia edenlere af getirmedi, ama elini kolunu sallayan binlerce şiddet uygulayan erkek dışarıda. Son olarak ‘Yaşamak kadınların da hakkı’ diyorum” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ