logo

İLGEZDİ ‘ADALETE OLAN İNANCIMIZI SARSMAYIN!’

İLGEZDİ ‘ADALETE OLAN İNANCIMIZI SARSMAYIN!’

gamze_chp_tbmmTBMM Genel Kurulunda söz alan CHP PM Üyesi Ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye’nin, OHAL kararnameleriyle kaosa sürüklendiğini ifade etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekli Gamze Akkuş İlgezdi Ayşegül Terzi‘ye tekme atan şahıs üçüncü kez tahliye edilişi ve KHK ile denetimli serbestlik süresinin 2 yıla çıkarılması ile ilgili çekincelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na taşıdı.

Gamze Akkuş İlgezdi TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı gündem dışı konuşmasında şu ifadeleri kaydetti: “Ülkemizde tekme atanların elini kolunu sallayarak dolaştığı yeni bir döneme giriyoruz. Ayşegül Terzi’ye tekme atan şahıs dün üçüncü kez tahliye edildi. Kamuoyunun vicdanını yaralayan kararın yanı sıra 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile denetimli serbestlik süresinin bir yıldan 2 yıla çıkarılmasıyla Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atarak ölümüne neden olan zanlının da tahliye edilmesi istendi. Türkiye, OHAL kararnameleriyle tam bir kaosa sürükleniyor. 19 yaşında bir gencin kamu düzenini korumakla görevli bir polis tarafından öldürülmesi ve bu kadar kısa südre tahliye edilmesi düşünülemez ve kabul edilemez. Böyle kararlar verilmeye devam edilirse adalet beklentisinde olan kişilerin inancı son bulur, yeni cinayetlerin önü açılır. Kamu vicdanını yaralayan bu kararlar tekrar gözden geçirilmeli ve yanlışlardan geri dönülmelidir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ