logo

İlgezdi: Böyle Giderse Oyun Sahnelenmeyecek

İlgezdi: Böyle Giderse Oyun Sahnelenmeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Devlet Tiyatrolarında sürekli olarak sanatçı sayılarının azaldığına dikkat çekerek, “Böyle giderse oyunlar sahnelenemeyecek” dedi.

BÖYLE GİDERSE OYUN SAHNELENMEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Devlet Tiyatrolarında sürekli olarak sanatçı sayılarının azaldığına dikkat çekerek, “Böyle giderse oyunlar sahnelenemeyecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin, Devlet Tiyatroları sanatçı sayıları ile ilgili vermiş olduğu bilgi edinme talebi yanıtına göre 2002’de 628 olan sanatçı sayısı 2018 yılında yüzde 15 azalarak 534’e geriledi.

ADANA’DA OYUN SAHNELENEMEDİ

CHP’li İlgezdi, yeni yılla birlikte kadro bekleyen 150 ye yakın süre sözleşmeli tiyatro sanatçısının da işten çıkarıldığını hatırlatarak, “2002’den beri sistematik olarak sanatçı sayıları azalıyor, zaten süre sözleşmeli sanatçılar da bu yılbaşında kadro sözü verildiği halde işlerinden edildi. Sanatçı eksiklikleri ve bu işten çıkarmalar yüzünden Adana Devlet Tiyatrosunun 2 Ocak’taki ‘Miletos Güzeli’ oyununu sahnelenemedi. Böyle giderse oyunlar sahnelenemeyecek” diye konuştu.

NÜFUS 17 MİLYON ARTTI, SANATÇI SAYISI YÜZDE 15 AZALDI

Gamze Akkuş İlgezdi AKP’nin kültüre, sanata ve sanatçıya verdiği değerin sürekli azalan sanatçı sayılarından da ortaya çıktığını ifade ederek, “2002 yılında Devlet Tiyatrolarında 628 sanatçı görev yaparken bu sayı 2018 yılında 94 azaldı. 16 yılda nüfus yaklaşık 17 milyon artarken, sanatçı sayısı 2002 yılına göre yüzde 15 azalarak, 534 oldu. 2002 yılında 103 bin kişiye bir sanatçı düşerken, 2018 yılında 153 bin kişiye bir sanatçı düştü. AKP’nin kültüre, sanata ve sanatçıya düşmanlığı Devlet Tiyatrolarından da çok belli” dedi.

İlgezdi, “Sanatçı sayıları yetersiz olduğu için büyük prodüksiyonlar yerine az kişili oyunlara yönelen devlet tiyatrosu yeni yılla birlikte süre sözleşmeli personel kıyımına da sahne oldu. Artık Trabzon dahil birçok ilde oyunlar ciddi eksikliklerle sahneleniyor. Her an temsillerin sahneden kaldırılma durumları ortaya çıkabilir” açıklamasında bulundu. 

FETÖ’DEN 13 KİŞİ ATILDI 3 KİŞİ GERİ DÖNDÜ

Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi’nin sorularına yanıt veren Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Fetö yüzünden Devlet Tiyatrolarından atılan 13 kişi olduğunu, bunların 3 tanesinin OHAL komisyon kararı ile işlerine iade edildiğini açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ