logo

İlgezdi: ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü Hüzünle Kutluyorum

İlgezdi: ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü Hüzünle Kutluyorum

Dünya Tiyatrolar günü ile ilgili açıklama yapan CHP’li İlgezdi, tiyatroyu yaşatmak ve yüceltmek için sahnelerden yükselen sesin susmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tiyatroların baskı altına alındığı, oyunların sansüre uğradığı ve sanatçıların susturulduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Dünya Tiyatrolar günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tiyatronun yarattığı aydınlık, karanlıktan beslenenleri rahatsız ediyor. Büyük önder Atatürk’ün “Sanatsız Kalan Bir Ulusun, Yaşam Damarlarından Biri Kopmuştur” sözlerine, bugün her zamankinden daha çok kulak vermemiz gerekiyor. Bizler, tiyatroyu yaşatmak ve yüceltmek için sahnelerden yükselen sesin susmaması için mücadele edeceğiz.” dedi.

‘DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NÜ HÜZÜNLE KUTLUYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin Dünya Tiyatrolar Günü İle İlgili Yaptığı Yazılı Açıklama:

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: TİYATROLARIN BASKI ALTINA ALINDIĞI, OYUNLARININ SANSÜRE UĞRADIĞI, SANATÇILARIN SUSTURULDUĞU BU GÜNLERDE, DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ HÜZÜNLE KUTLUYORUZ!

İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin yok edildiği, tiyatroların baskı altına alındığı, tiyatro oyunlarının sansüre uğradığı, sanatçıların susturulduğu bu günlerde, tiyatro sanatçılarının, tiyatro çalışanlarının ve tiyatro sevdalılarının Dünya Tiyatrolar Günü’nü hüzünle kutluyorum.

TİYATRO HEP İYİDEN, DOĞRUDAN, GÜZELDEN YANİ İNSANDAN YANA

Oysa tiyatro, insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı.

Var olduğundan beri de aydınlanma, direnme ve ilerlemenin pusulası. Bizleri güldürüp hüzünlendiren, tüm bunları yaparken düşündüren tiyatro hep iyiden, doğrudan, güzelden yani hep insandan yana.

Dünyaya ayna tutarken, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini gösteren tiyatro tam da bu niteliklerinden dolayı bugün ülkemizde pek çok kurum gibi tehdit altında. Sanatın her dalına yönelik baskıcı ve yasakçı zihniyet, diğer sanat dalları gibi tiyatroyu da yok etmek için büyük bir çaba içinde.

Tiyatro salonları, devletin yıllardır desteklediği sanat kurumları birer birer yok edilirken, en inanılmaz sansür yöntemleri işletiliyor. Yaşanan olumsuzluklara itiraz eden çok değerli sanatçılarımız hapis cezalarıyla terbiye edilmeye çalışılıyor.

TİYATRONUN YARATTIĞI AYDINLIK, KARANLIKTAN BESLENENLERİ RAHATSIZ EDİYOR

Gericiliğin, tutuculuğun,  eşitsizliğin, insana ve doğaya karşı saygısızlığın karşısında ilerlemenin, aydınlanmanın, gelişmenin ve kardeşçe yaşamanın pusulası olan tiyatroyu tahrip etmeye çalışanlar onun muhalif ve yaşama müdahale etme gücünden korkuyorlar. Tiyatronun yarattığı aydınlık, karanlıktan beslenenleri rahatsız ediyor.

Büyük önder Atatürk’ün “Sanatsız Kalan Bir Ulusun, Yaşam Damarlarından Biri Kopmuştur” sözlerine, bugün her zamankinden daha çok kulak vermemiz gerekiyor.

Bizlere, yaşamı yeniden var etme gücü veren sanatı ve sanat içinde çok özel bir yere sahip olan tiyatroyu yaşatma ve yüceltme gibi büyük bir görev düşüyor. Tiyatro sahnelerinden yükselen sesin,  susmaması için mücadele edeceğiz.

SANATIN VE SANATÇININ YANINDA OLACAĞIZ

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sanatın ve sanatçının yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatırken, çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için tiyatrodan yükselen aydınlık sesin susturulmaması için mücadele edeceğimizi bilmenizi istiyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ