logo

İLGEZDİ, ‘KOMŞULARIMIZI  AĞIRLAMAKTAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ’

İLGEZDİ, ‘KOMŞULARIMIZI  AĞIRLAMAKTAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ’

gamze_akkus_ilgezdi_basin_aciklama (1)Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacılara yapılacak yeni kamp yerinde incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bölgede yaptığı incelemeleri paylaşan, konu hakkındaki görüş ve uygulamaları değerlendiren CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

“SURİYELİLERİ; GURBETTE KÖLE, HALKIMIZI; EVİNDE MÜLTECİ”

Sığınmacılarla ilgili uygulamayı, “Muhalefeti eritme politikası” olarak niteleyen Gamze Akkuş İlgezdi, basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Suriyelileri; gurbette köle, halkımızı; evinde mülteci durumuna düşürmeyeceğiz. Katliamlarla boşaltılmış coğrafya, başka katliamlardan kaçanlara yurt olamaz” dedi.

İLGEZDİ MECLİS’TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Terör örgütleri için stratejik önemine dikkat çektiği Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacılara yapılması planlanan yeni kampın yerinde incelemelerde bulunan CHP PM Üyesi, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı incelemeler sırasındaki gözlemlerini paylaşarak konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

gamze_akkus_ilgezdi_basin_aciklama (3)

BASIN TOPLANTISINDA SIĞINMACI SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

İlgezdi, TBMM’deki basın açıklamasında; Her gün kıyılarımıza vuran cansız sığınmacı bedenlerini, sokaklarda yaşayan kimsesizleri, kamplarda yanarak ölen yavruları, Suriyeli kadınların İmam Nikahı adı altında istismar edilmesini, çocukların ve yaşlıların ucuz işgücü olarak çalıştırılmasını, kentlere serpiştirilmiş kamplarda ölüme mahkum edilmesini görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA”  KARARI BEKLENİRKEN ÇALIŞMA HIZLA SÜRÜYOR

Hafta içinde “yürütmeyi durdurma”  kararının görüşüleceği alanla ilgili çalışmanın hızla sürdüğünü, hafriyat çalışmalarının yarıyı geçmiş olduğunun gözlendiğini kaydeden Gamze Akkuş İlgezdi, “yürütmeyi durdurma”  kararı sonucunun belli olmasının beklendiği bu sürede inşaatın bu hızla seyretmesinin kendisi için şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

SURİYELİ KOMŞULARIMIZI TÜRKİYE’DE AĞIRLAMAKTAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ

Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacılar için yapılması planlanan yeni kampın yerinde incelemelerde bulunduğunu dile getiren İlgezdi, “Biz Suriyeli komşularımızı Türkiye’de ağırlamaktan şikayetçi değiliz. Ancak dileğimiz odur ki iç savaşın bir an önce bitmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerinde yaşamasıdır” dedi.

gamze_akkus_ilgezdi_basin_aciklama (4)

YAŞADIKLARI TOPRAKLARININ BEKÇİLİĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çalışmanın yürütüldüğü bölgede, çoğunluğunu oluşturan yaşlıların çok kaygılı olduğunu vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, insanların doğdukları, büyüdükleri, acılarını, sevinçlerini evlilik ve ölümlerini yaşadıkları topraklarının bekçiliğini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

“GÜVENLİK KUVVETLERİ ORANTISIZ GÜÇ KULLANYOR” İDDİALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Halkın üç – dört katı olduğunu gözlediği güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığı iddialarına dikkat çeken İlgezdi, “Bu halk terörist değil. Sadece, topraklarıyla ilgili bir mücadele veriyor. Diyor ki; burası bizim yaşam alanımız, bizim de fikrimiz alınsın. Tek dertleri bu… Mesajları; lütfen sesimiz olun. Çığlığımızı Türkiye’ye duyurun”.

CHP’NİN SIĞINMACILARLA İLGİLİ TUTUMU NET

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sığınmacılarla ilgili tutumunun net olduğunun altını çizen İlgezdi “Biz, Suriyeli komşularımızı Türkiye’de ağırlamaktan şikayetçi değiliz” diyerek; “Dileğimiz, iç savaşın bir an önce bitmesi, Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi, evlerine, kendi topraklarına dönmesidir” dedi.

SİYASİ OTORİTENİN ÜLKEMİZİ AÇIK HAVA TOPLAMA KAMPINA DÖNÜŞTÜRMESİNDEN ENDİŞELİYİZ

Siyasi otoritenin Avrupa’dan alacağı 3 milyon avro ile kuracağı konteynır kentlerle ülkemizi açık hava toplama kampına dönüştürmesinden endişe ettiklerini ifade eden Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın Türkiye’de yeni dramlar yaratmakta kararlı olduğunu iddia etti.

gamze_akkus_ilgezdi_basin_aciklama (2)

İKTİDAR; BÖLGENİN DEMOGRAFİK YAPISINI DEĞİŞTİRMEKTE KARARLI

Geçmişte acılar yaşanan Kahramanmaraş üzerine oyunlar oynandığını hatırlatarak Sivricehöyük köylülerinin mevcut kampın yerinin değiştirilmesine karşı çıktıklarına dikkat çeken İlgezdi, bölgenin demografik yapısını değiştirmekte, oy devşirmeye yönelik mezhepsel politikalarında kararlı olan iktidarın bütün engellemelerine rağmen yüzlerce yurttaşın yaşam alanlarını korumak için nöbet tuttuklarını kaydetti.

SIĞINMACININ AÇIK HAVA HAPİSHANESİ TÜRKİYE’YE GİRİŞ VAR ÇIKIŞ YOK

“Tarafı olmadığımız savaşta, son 50 yılın en ağır travmasına kendi topraklarımızda ev sahipliği yapıyoruz” sözleri ile ülkemizde yaşanan sığınmacı sorununa dikkat çekten CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi; 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacı için açık hava hapishanesi olduğunu,  Türkiye’ye girişi olan sığınmacıların çıkışı olmadığını vurguladı.

KONTEYNER KENTLERLE ÜLKEMİZ AÇIK HAVA TOPLAMA KAMPINA DÖNÜŞECEK

“Siyasi otoritenin Avrupa’dan alacağı 3 milyar Avro ile kuracağı konteyner kentlerle ülkemizi bir açık hava toplama kampına dönüştürmesinden endişeliyiz” diyen İlgezdi, “Üstelik endişelerimiz bununla da sınırlı değil. Kendi vatandaşlarımız için de endişeliyiz. Geçmişte büyük acılar yaşayan, ağır bedeller ödeyen Kahramanmaraş üzerinde yeni bir oyun oynanıyor. Sivricehöyük ve çevresinde yaşayan yurttaşlarımız, halihazırda bulunan çadır kentin mevcut yerinin değiştirilmesine karşı çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ