logo

İlgezdi: Nerede Bu Ağaçlandırma Paraları?

İlgezdi: Nerede Bu Ağaçlandırma Paraları?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Tarım ve Orman Bakanlığının maden izinleri karşılığında ağaçlandırma bedeli olarak yaptığı 1,2 milyar TL tahsilatı sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi  Tarım ve Orman Bakanlığının maden izinleri karşılığında ağaçlandırma bedeli olarak 1,2 milyar TL tahsilat yaptığını belirterek, “Maden izinleri için 1.2 milyar TL toplayan bakanlık bu parayı ne yaptığını açıklamıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye son on yılda kaç maden izini verildiğini ve bu izinler için ne kadar ağaçlandırma bedeli toplandığını, bu bedelin nerelere harcandığını sordu.

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Son on yılda 28 bin 193 adet maden izini verilmiş olup, bunlardan toplam 1,2 Milyar TL Ağaçlandırma Bedeli tahsil edilmiştir” dedi.

Bakan Pakdemirli, Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi’nin toplanan paranın nereye harcandığı sorusunu, “Son on yılda toplanan ağaçlandırma bedelleri herhangi kurum/ kuruluşu veya hazineye aktarılmamıştır” diyerek yanıtsız bıraktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı mali tablolarına göre 2018 yılı Temsil gider toplamının 769 bin 378 Tl ,78kr. Olduğunu hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi, “Binlerce hektar orman alanı yok edilirken, madenlerden alınan ağaçlandırma bedeli ile ağaçlandırma yapılmadığına göre temsil ve ağırlama giderleri mi karşılandı? Bakanlık kamuoyuna açıklama yapmıyor” dedi.

Sayıştay raporlarıyla da bakanlığın muhasebe hizmetleri ile ilgili kaygıların dile getirildiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “2018 Sayışta raporunda ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sisteminin denetlenerek kamu idaresine güvence sağlanması hususunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği değerlendirilmektedir’ denmektedir. Muhasebe kayıtları konusunda gerekli tedbirleri almayan bakanlığın ağaçlandırma bedellerini nereye harcadığı da kontrol edilemiyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ