logo

İlgezdi, ‘Sanatçılara Hakaret Etme Yetkisini Nereden Almaktadır’

İlgezdi, ‘Sanatçılara Hakaret Etme Yetkisini Nereden Almaktadır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seminerin konuşmacısı Mürşid Ağa Bağ’ın Yeşilçam oyuncular hakaretini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenler için hazırladığı seminer programında “Sanat ve Toplum” başlıklı seminer düzenlendiği ve seminerin konuşmacısı Mürşid Ağa Bağ’ın, Yeşilçam oyuncularını tek tek hedef aldığı ve hakaret etmesi ile ilgili önerge verdi.

İlgezdi, önergesinde;  ” Mürşit Ağa Bağ, Türkiye sanatına ve tarihine damga vurmuş sanatçılara hakaret etme yetkisini nereden almaktadır? Bu yetkiyi kendisine kim vermiştir?” şekline sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile verilen Önerge:

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenler için hazırladığı seminer programında “Sanat ve Toplum” başlıklı seminer düzenlendiği ve seminerin konuşmacısı Mürşid Ağa Bağ’ın, Yeşilçam oyuncularını tek tek hedef aldığı ve hakaret ettiği bilgisi basında yer almıştır. Bağ, konuşmasının bazı bölümlerinde Fatma Girik’in filmlerinden kendince erotik bulduğu bazı sahneler izleterek, Yeşilçam’ın ahlaki değerlere uygun olmadığını söylemiş. Ayrıca Müjdat Gezen ve Yıldız Kenter hakkında da hakaretlerde bulunması üzerine salonda bulunan öğretmenler, tepki göstererek salonu terk etmiştir.

Sanata ve sanatçıya böyle yaklaşan bir zihniyetteki birinin, Türkiye sanatına ve tarihine damga vurmuş saygı duyulan sanatçılara hakaret etmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu semineri düzenleyen ve konuşmacı olarak davet edenler hakkında işlem yapılması gerekmektedir.

Bu bağlamda;

1.Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenler için hazırladığı “Sanat ve Toplum” başlıklı seminerde sanatçılara hakaret edilmesi ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

2.Seminerde yaşananlar ile ilgili neden bir açıklama yapılmıyor?

3.Mürşid Ağa Bağ, hangi gerekçeyle öğretmenlere bu semineri vermek üzere çağrılmıştır? Sanata ve sanatçıya hakaret eden birisi neden Milli Eğitim Seminerlerine davet ediliyor?

4.Mürşid Ağa Bağ’a bu seminer için bir ödeme yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne kadar yapılmıştır?

5.Bu seminere öğretmenlerin katılımı neden zorunlu olmaktadır? Hakaretleri dinlememek için salonu terk eden öğretmenler hakkında işlem yapılacak mıdır?

6.Hakaret ve tehditlerle dolu bir sanat semineri olabilir mi? Buna kimler ve neden izin vermiştir? Sorumlular hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

7.Mürşit Ağa Bağ, Türkiye sanatına ve tarihine damga vurmuş sanatçılara hakaret etme yetkisini nereden almaktadır? Bu yetkiyi kendisine kim vermiştir?

8.Milli Eğitim Bakanı olarak bu durum sizi rahatsız etmemiş midir?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ