logo

İlgezdi ‘Yerle Basın Çalıştayı Düzenleyeceğim’

İlgezdi ‘Yerle Basın Çalıştayı Düzenleyeceğim’

gamze_sdv_yerel_basin_calistayAnadolu yakası yerle basın mensupları ile buluşan SDV Girişimi Sözcüsü ve İstanbul CHP Mv. A. Adayı Gamze Akkuş İlgezdi Yerel Basın Çalıştayı düzenleyeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kartal’da bir araya geldiği Anadolu yakası yerle basın mensupları ile buluşan Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü ve İstanbul CHP 1. Bölge Önseçimli Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi kendini kısaca tanıttıktan sonra, çalışmaları hakkında bilgi verdiği SDV’nin kuruluşu sırasında Kadın, Sorunlu Gençlik ve Medya konularında çalışma yapmayı programladıklarını söyledi.gamze_sdv_yerel_basin_calistay-3

Özellikle kadın sorunlarını TBMM’ye taşımak için milletvekilliğine aday olduğunu, programlarındaki ilk iki konu olan kadın ve gençlik konularındaki çalışmalarının başladığının altını çizen SDV Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, yıllık çalışmalarında planladıkları “1. İstanbul Yerel Basın Çalıştayı”na Anadolu Yakası yerel basını ile başlattıklarını belirtti.

Sosyal Dönüşüm Vakfı Sözcüsü ve İstanbul CHP 1.Bölge Milletvekili aday adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Anadolu Yakasında yayın yapan medya kuruluşları yönetici ve emekçilerinin katıldığı yemekli toplantı basın mensuplarından yoğun ilgi gördü.

“Seçim Çalışması Olarak Algılanmasın”

Aday tanıtım toplantısı olarak algılanmasından rahatsız olduğunu sık sık dile getiren SDV Girişimi Sözcüsü ve CHP İstanbul 1.Bölge önseçimli milletvekili aday adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Anadolu yakasında yayın yapan medya mensuplarının önseçim delegesi olmadığını bu anlamda seçim çalışması olarak algılanmasının anlamsız olduğunu vurguladı.

Birlikte oldukları yerel basındaki dostlarından dolayı sorunlarını bildiğini vurgulayarak söze başlayan Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü ve İstanbul CHP 1. Bölge Önseçimli Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, ulusal b asında çalışanlardan da dezavantajlı olduklarını özveri ile çalışan basın mensuplarının ciddiye alınmadığını gördüğünün altını çizdi.

gamze_sdv_yerel_basin_calistay-2

“Sıkıntılarınız Biliyorum”

Basının halkın gözü kulağı olduğunun altını çizen Gamze Akkuş İlgezdi, bir kısım ulusal basının da zor durumda olduğunu, ancak onların gazetelerini satarak, ilan alarak yada devlet desteği ile yayınlanabildiğini söylediği konuşmasında; “Gerek yasal haklar anlamda, gerek günlük yaşamda pek çoğunuzun sıkıntıları olduğunu biliyorum. Maddi sıkıntılarınız biliyorum. Ataşehir’de yerel basından dostlarım var. Bir yerel basın sahibi, gazetesini basacağı zaman bir top kâğıdı nasıl alacağını kara kara düşünür. Aldığı ilanların parasını toplayabilmenin derdindedir. Ulusal basın gibi yerel basında kamu hizmeti vermekteyken devletten en ufak bir destek alma şansı maalesef yoktur.

gamze_sdv_yerel_basin_calistay-

Ulusal Basın Mensupları 212 Sayılı Yasaya Tabi

Ulusal basın mensupları 212 sayılı yasya tabidir. Kıdem tazminatı, yıpranma payı gibi ayrıcalıklar var yasanın. Ama yerel basın mensupları bu ayrıcalıktan yoksun bırakılmıştır. Sizler basın emekçileri olarak benim için ayrıcalığınız yok. Avrupa’da yerel basın çok daha fazla haklara sahipler. Oysa dünyanın gelişmiş demokrasilerinde yerel basın çok güçlüdür. Yerel sorunları kamuoyunun dikkatine sundukları için el üstünde tutulurlar. Kabul etmek gerekir ki, o ülkelerde yerel basının satış rakamları bizim ülkemizle kıyaslanmaz.  77 milyonluk ülkemizde ulusal gazete okuru 4 milyon civarındadır. Bu nedenle ben bu gün sizleri dinlemek için geldim. Bu güne kadar hep sizi bizi dinliyorsunuz. SDV’de planladığım “Medya Çalıştayı”nı hayata geçirmek istiyorum. Projenin ilk adımını da bu ün atıyoruz.

gamze_sdv_yerel_basin_calistay-2-2

“1. İstanbul Yerel Basın Çalıştayı Yapmak İstiyorum”

Her ilçeden 1 temsilcinin ve DV temsilcilerinin oluşturacağı dar bir ekiple hazırlık çalışmalarına başlayalım.  Çünkü ben SDV çalışma programı kapsamında 1. İstanbul Yerel Basın Çalıştayı yapmak istiyorum. Bu toplantı düzenlemeyi düşündüğümüz çalıştayın ön toplantısı.  Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi olarak da bu gün sizleri buraya çalıştayın sahiplenicisi, sorumlusu oarak sizleri davet etim. Sizlerin sorunlarını dinleyeceğim. Çalıştayın yol haritasını, programını hazırlayacağım. Nasip olur parlamentoya girersem, sizden aldığım sorunları sizler adına orada dile getireceğim” dedi.

Toplantı geniş bir soru yanıt bölümü ile devam ettikten sonra, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

gamze_sdv_yerel_basin_calistay-1

gamze_sdv_yerel_basin_calistay-2-1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ