logo

İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri İçin Aşura Matemi

İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri İçin Aşura Matemi

Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1379. Yıldönümünde Caferiler Ataşehir’de, Aşura matemi ile yas tutup, ağıtlar ve gözyaşları dökerek şehitlerini andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Siyahlar giyen Caferi mezhebine mensup vatandaşlar ellerinde zincirlerle İmam Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin 1379. yıldönümünde Ataşehir’de Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde Aşura matemi töreni düzenledi.

Aşura Matemi’nde Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde toplanan siyahlar giymiş gençler, kadın ve erkeklerden oluşan Caferiler, mersiyeler eşliğinde ”Lebbeyk ya Hüseyin” nidaları ve gözyaşlarıyla sinelerini döverek şehitlerinin yasını tuttular.

Hz. Ali’nin oğlu olan Hz. İmam Hüseyin ve 71 kişinin Yezid tarafından Kerbela’da katledilişinin 1379. yıldönümünde Ataşehir Kayışdağı’ndaki İmam Hüseyin Cammi ile birlikte Halkalı’da matem merasimi yapıldı.

Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde düzenlenen Aşura Matemi’ne Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, başkan yardımcıları Abdullah Der ile Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye meclis Üyesi Süleyman Karadağ, siyasi parti ve STK yöneticileri ile Caferi mezhebi mensubu vatandaşlar katıldı.

İMAM HÜSEYİN CAMİİ İMAMI MEHDİ AKSU

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ