logo

İmamoğlu, Ataşehir Deniz Gezmiş’te Deprem Alanlarını Tanıttı

İmamoğlu, Ataşehir Deniz Gezmiş’te Deprem Alanlarını Tanıttı

İBB “Afet Sonrası Geçici Barınma Alanları” tanıtımı ve deprem parkları açılışı, Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı’nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir’de düzenlenen törenle İstanbul’da kentin her iki yakasında Deniz Gezmiş ve Topkapı’da tamamlanan ilk deprem parkları hizmete açıldı.

VATANDAŞLAR AFET SONRASI TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, açılışı yapılan Ataşehir ve Topkapı’da hizmete aldıkları, afet sonrası vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenen “Afet Sonrası Geçici Barınma Alanları”nın tanıtımını yaptı.

İMAMOĞLU’NA BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ EŞLİK ETTİ

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’dan her iki alanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Genel Sekreter Can Akın Çağlar ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Çağatay Seçkin eşlik etti. Törene CHP Ataşehir ilçe yönetimi ile Ataşehir Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısı, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitiren binlerce vatandaş için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Topkapı Parkı Afet Sonrası Geçici Barınma Alanı’nda yapılan çalışmalar, sinevizyon görüntüsüyle katılımcılara izletildi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Kahraman, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili detaylı bilgileri katılımcılara aktardı.

İSTANBUL’U BEKLEYEN EN ÖNEMLİ 3 TEHDİDE DİKKAT ÇEKTİ

 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u bekleyen en önemli 3 tehdidin deprem ile birlikte mülteci sorunu ve Kanal İstanbul olduğunu vurguladı. İmamoğlu konuşmasında, kurumsal ve toplumsal anlamda yeterince iş birliği sağlanamadığına dikkat çekti.

MARMARA DEPREMİ HEPİMİZE ÇOK ÖNEMLİ DERSLER VERDİ

Marmara Depreminden yeterli ders alınmadığının altını çizen Ekrem İmamoğlu, sorumluluk sahibi kişi ve kurumların, bir masa etrafında buluşma çabalarının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “99 Marmara Depremi hepimize çok önemli dersler verdi ama yeterince ders çıkardığımız söylenemez. Bugün İstanbul’da hala ‘En önemli sorun, en önemli tehdit depremdir’ diyorsak, bu, yeterince yol alamadığımıza işaret.” Şeklinde konuştu.

UZMAN GÖRÜŞÜ, ÇALIŞTAY VE PROJELERLE DEPREM SEFERBERLİĞİNİN YOL HARİTASI

Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları yanı sıra İBB’nin depreme karşı önlemleri; uzman görüşleri, çalıştay ve proje yarışmaları ile deprem seferberliğinin yol haritası çizildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Ağustos’ta gerçekleştirilen törenle kentin Asya ve Avrupa yakalarındaki Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı deprem parklarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile açtı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımı ile gerçekleşen deprem parkları açılış töreni, Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı’nda yapıldı.

Ataşehir’deki parkın kapasitesi 500-700; Topkapı’dakinin ise 5 bin kişi. Proje, zamanla kent genelinde belirlenen diğer alanlara da yayılacak.  Deprem parkları, afet öncesi eğitim ve kültür merkezi, afet sonrası ise park içi mobilyaları, çadır ve yemek dağıtım alanları ile geçici barınma alanı işlevi görecek.

TOPLAM 21 MİLYON KAPASİTELİ 859 TOPLANMA ALANI

Deprem parklarının yer seçimi, bilimsel ölçütlere göre yapılıyor. Uzmanların da katılımıyla belirlenen ölçütlere göre 39 ilçede toplam 32 milyon metrekare büyüklüğünde 21 milyon kişi kapasiteli 859 toplanma alanı saptandı. Toplam bin 17 açık,  2 bin 662 kapalı geçici barınma alanı belirlendi. Yer seçiminde açık alan büyüklüğünün en az 10 bin metrekare olmasına dikkat edildi. Alanlar, afet sonrasında yurttaşların kısa ya da orta vadeli barınmasını sağlayacak, kurtarma çalışmalarını destekleyecek şekilde planladı.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Bugün, İstanbul Deprem Parkları’nın ilk ikisini tanıtıyoruz: Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı ve Topkapı Deprem Parkı.

Bugün, İstanbul Deprem Parkları’nın ilk ikisini tanıtıyoruz: Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı ve Topkapı Deprem Parkı.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 17 Ağustos 2020 Pazartesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ