logo

İmamoğlu, ‘Durmuş Bir Projenin Daha Yapımını Başlatıyoruz’

İmamoğlu, ‘Durmuş Bir Projenin Daha Yapımını Başlatıyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımına 2017’de başlanan F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattının sahil şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapımına 07 Haziran 2017’de başlanan F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattının sahil şantiyesinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Durmuş haldeki bir projenin daha yapımını başlattıklarını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın çalışması 20 Temmuz’da başlıyor. Metro hattını sahile bağlayacak projeye eklediğimiz iskele ile deniz ulaşımı bağlantısı da sağlanacak.”Dedi.

2018 YILINDA ÖDENEK YETERSİZLİĞİ OLUŞTU, 2019 NİSAN’INDA DURDU

Sahile uzanan 800 metrelik hattı çok önemli hat olarak gördüklerini kaydeden İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, saatte tek yöne 3 bin kişi taşıyacak kapasitede, kıyıyı metroya bağlayan bir hat olduğunun altını çizdiği Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı (F4) ile ilgili, “2018 yılından itibaren ödenek yetersizliği oluştu. 2019 Nisan’ından itibaren bütün çalışmalar durmuştu. Ödenek sıkıntıları vardı. Biz bunları hızlıca çözdük. Bu gün aracımızın tasarımını başlattık.” Açıklamasını yaptı.

ÇIKIŞTAN KARŞI YAKAYA YENİ ŞEHİR HATLARI PLANLIYORUZ

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı (F4) ile ilgili açıklamasında, “M6 hattımızı kıyıya indirecek olan hattımızın yaya çıkışında bir iskele tasarlıyoruz. Bu iskele ile karşı yakaya yeni şehir hatları planlıyoruz. Bunu çalışmasını başlattık.” İfadelerine yer verdi.

FÜNİKÜLER HATTI (F4) PROJESİNİ 14 AYDA TAMAMLAMAYI PLANLADIK

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı (F4) projesini 14 ayda tamamlamayı planladıklarını kaydeden Alpkökin, “”Aracımızı tasarlayıp buraya getirmemiz için 11 ay gibi bir süre bekliyoruz. 2 ay içerisinde montaj ve testleri tamamlayıp 13 – 14 ay içerisinde projeyi tamamlamayı planlıyoruz. İstanbullular rengini belirleye bilir. Desteklerini bekliyoruz.”  Dedi.

M6 HATTI BOĞAZ SAHİLİ VE BÜYÜKDERE CADDESİ ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile boğaz sahilinde yer alan Aşiyan Parkı arasında inşa edilmekte olan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı (F4) tamamlandığı zaman, M6 hattı entegrasyonu ile boğaz sahili ve Büyükdere caddesi arasında erişimi kolaylaştıracak.

M6 METRO HATTINI DENİZE ŞEHİR HATLARI İLE KARŞI YAKAYA

3 bin yolcu kapasiteli ve 2.5 dakika sefer süreli Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı (F4) 800 metre uzunluğa sahip. Tamamlandığında M6 Metro hattını denize bağlayarak buradan şehir hatları ile karşı yakaya ulaşımı bağlantısını tamamlayacak.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Durmuş haldeki bir projenin daha yapımını başlatıyoruz. Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın çalışması 20 Temmuz’da başlıyor. Metro hattını sahile bağlayacak projeye eklediğimiz iskele ile deniz ulaşımı bağlantısı da sağlanacak.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 30 Haziran 2020 Salı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ