logo

İmamoğlu, ‘Vakıfları Değil, Devletimizin Kurumlarını Güçlendireceğiz’

İmamoğlu, ‘Vakıfları Değil, Devletimizin Kurumlarını Güçlendireceğiz’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile birlikte, İBB’nin Avcılar’da açtığı 2 yurt binasını ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, kurum tarihinde ilk kez inşa edilen Avcılar’daki 2 kız yurdunu ziyaret etti.

Öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu, yurt sakinlerinden gelen soruları yanıtladı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, “İBB Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra bazı sözleşmeleri feshetmiştiniz. TÜRGEV, istinaf mahkemesine götürülmüştü. Şimdi TÜRGEV lehine bir karar çıktı. Bundan sonraki süreç nasıl olacak” sorusuna, “Yurt tartışmasının iktidar nezdindeki yorumu ya da boyutu, beni ilgilendirmiyor. Ben yüzümü sokağa dönüyorum ve gençlerin sesini dinliyorum. Ailelerin taleplerini dinliyorum. İstanbul halkı adına da İstanbul sınırları içerisinde var olan yurt sorununa çözüm arıyorum. Geçmiş, geçmişte kaldı. O günler bitti. O günler bitmeye devam edecek. Onun için devletimizin kurumlarını güçlendireceğiz; birilerinin aile vakıflarını ya da akraba vakıflarını değil” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile birlikte, İBB’nin Avcılar Üniversite Mahallesi’nde açtığı 2 yurt binasını ziyaret etti. Yurt binalarında alkışlarla karşılanan İmamoğlu, öğrencilere, “Benim sizi alkışlamam lazım; kazanıp geldiniz” şeklinde karşılık verdi. Yurtta kalan öğrencilere, rastlantısal olarak hangi şehirlerden geldiklerini soran İmamoğlu, “Antalya Alanya, Kahramanmaraş, Aydın, Diyarbakır, Kastamonu…” yanıtlarını aldı. İmamoğlu, yanıtlardan duyduğu memnuniyeti, “Tamam; işte bu. Tam da istediğimiz. Türkiye’nin en güzel tarafı bu işte” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, öğrencilerin, “Bizi burada toplayan siz oldunuz. Çünkü siz burayı açmasaydınız, hiçbirimiz şu an burada olmazdık” sözlerine ise, “Estağfurullah. Ben, sadece İstanbul adına, İstanbul halkı adına, bence İstanbul’un gönlünden geçeni yerine getirdim” yanıtını verdi.

“İBB’NİN DAHA ÖNCE YURDU OLMAMASI KÖTÜ BİR DUYGU”

İBB’nin daha önce hiç yurdunun olmamasını “kötü bir duygu” sözleriyle niteleyen İmamoğlu, “Hiç hoş bir durum değildi. Bu konuyu eşimle de beraber hep konuşuyorduk. Başta kızlarımızın okuması kısmına çok ilgi gösteriyoruz Dilek’le beraber. Bir de tabii İstanbul’a gelen, üniversiteyi kazanan gençlerimizin yurt bulamaması hepimizi çok derinden üzüyor. Burada böyle bir potansiyeli değerlendirdik” dedi. Kısa vadede yatak sayısını 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan İmamoğlu; Gaziosmanpaşa’da yeni yurt binası inşaatına başladıklarını belirterek, Bağcılar ve Küçükçekmece’de yeni görüşmeler ve arayışlarının olduğu bilgisini paylaştı. Sadece kız yurdu değil, erkek yurdu da açmak istediklerini aktaran İmamoğlu, bağışta bulunmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlardan gelecek tekliflere açık olduklarının altını çizdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ